Утвърдени са нормативите за час програма на Българската национална телевизия

...
Утвърдени са нормативите за час програма на Българската национална телевизия
Коментари Харесай

От април час програма на БНТ ще струва 2 184 лева

Утвърдени са нормативите за час стратегия на Българската национална телевизия и Българското национално радио през 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Със свое решение държавното управление утвърди нормативите за час стратегия на Българската национална телевизия и Българското национално радио за подготовката, основаването и разпространяването на национални и районни стратегии през 2022 година:

- за Българска национална телевизия: от 1 януари до 31 март - 2 175 лева.; от 1 април - 2 184 лева.;

- за БНР: от 1 януари до 31 март - 516 лева.; от 1 април - 518 лева

Нормативите за час стратегия на Българска национална телевизия и БНР се дефинират за два интервала в годината, поради събитието, че законът за държавния бюджет за 2022 година не е признат преди началото на актуалната бюджетна година. Определянето на нормативи за час стратегия на публичните медии за два интервала в годината се въздейства и от главните допускания за политиката по приходите при създаването на плана на Бюджет 2022 година, а точно нарастване на размера на минималната работна заплата от 650 лева на 710 лева и на оптималния застрахователен приход от 3 000 лева на 3 400 лева от 1 април 2022 година.

Размерите на нормативите за час стратегия са съобразени с оферти от Българската национална телевизия и Българското национално радио обем/часове телевизионна стратегия и радиопрограма, според издадените от Съвета за електронни медии лицензи за снабдяване на аудио-визуална и радиоуслуга.

Предложените нормативи за час стратегия са изчислени при общ размер, надлежно:

телевизионна стратегия - 35 040 часа и радиопрограма - 98 185 часа.

Припомняме, че по време на служебния кабинет министърът на културата проф. Велислав Минеков провежда полемика за финансирането на публичните медии. Тогава на нея участваха с изключение на членове на служебното държавно управление и представители на прокуратурата, Българското национално радио, Българската национална телевизия,  Съвет за електронни медии, Комисията за защита на конкуренцията и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори.

По време на нея сегашният общоприет шеф на БНР - а тогава шеф на Административната дирекция в БНР - Милен Митев уточни, че е извънредно време да се приключи финансирането на база „ час стратегия “ и ясно да се дефинира какво желае обществото от БНР и Българска национална телевизия и чак по-късно да се пресметна какъв брой ще костват поставените му задания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР