Утрешният протест е знак, че хората не са съгласни със

...
Утрешният протест е знак, че хората не са съгласни със
Коментари Харесай

Синдикатите на протест в понеделник. Не изключват да няма транспорт преди Коледа

Утрешният митинг е знак, че хората не са съгласни със протичащото се – не са заложени пари в план-сметката

Готови сме за ефикасни протестни дейности в София и по Коледа може да няма столичен градски превоз. Това съобщи пред Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на бранша са по-високи заплати. Днес отрасловата комисия в Народното събрание гледа Бюджета за 2024 година Подобни претенции имат и заети в областта на опазването на здравето, чиновници на Агенция „ Пътна инфраструктура ” и на тази за битка с градушките. „ Тези 450-500 милиона лв., които са ни нужни за всички тези системи, са вероятни на фона на 81-милиардния бюджет ”, счита синдикалистът.

Утрешният митинг е знак за това, че не сме съгласни със протичащото се – не са заложени пари в план-сметката за тези браншове, уточни Димитров.

„ На срещата ни със столичния кмет Терзиев сподели, че няма заложени такива средства. Трудно е да се заложи за идната година. Той няма отговор.Ние не стопираме превоза поради новия кмет. В София и Варна имаше нарастване с по 10% за миналите 4 години, а в този момент “, разясни синдикалистът. Димитров съобщи, че в опазването на здравето също няма заложени пари за 2024 година. „ Хубаво е да ги желаят пред финансовия министър. Протестът ще е в земеделие, опазване на здравето, превоз. Това не е изненада. Демонстрацията е сборен облик пред депутатите, с цел да покажем, че няма да стане “.

Той увери, че задачата не е да бъде свалено държавното управление, а да се договорят нараствания на възнагражденията в засегнатите сфери. Протестът в понеделник стартира пред Ларгото до Народното събрание в 10 часа, минава по жълтите павета, бул. „ Цариградско шосе ” и се връща назад в центъра. „ Най-вероятно за 2 часа София ще бъде блокирана, авансово се извиняваме. Очакват се най-малко 1000 автомобила ”, сподели президентът на КНСБ.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР