Утрешният осми етап на рали Дакар при мотоциклетистите е отменен

...
Утрешният осми етап на рали Дакар при мотоциклетистите е отменен
Коментари Харесай

Отложиха утрешния етап на рали Дакар след трагедията

Утрешният осми стадий на рали Дакар при мотоциклетистите е анулиран в памет на починалия португалец Пауло Гонсалвеш, оповестяват уредниците на конкуренцията.

40-годишният Гонсалвеш умря от пострадванията си след рухване от мотор по време на днешния специфичен стадий. На мястото на нещастието дойде медицински хеликоптер, лекарите го реанимираха на място, след което той беше откаран в болница, където беше установена гибелта му. Гонсалвеш взе участие за 13-и път в кариерата си на рали Дакар.

" Смъртта на Пауло Гонсалвеш по време на седмия стадий беше потрес за всички, изключително за мотоциклетистите. Той беше един от обичаните участници в ралито и се ползваше с голямо почитание както измежду ветераните, по този начин и измежду младите, които му се възхищаваха и се въодушевяваха от него. След среща с участниците и продължителна полемика уредниците взеха решение да анулират осмия стадий при мотоциклетистите и АТВ-четириколките в памет на Пауло Гонсалвеш ", се споделя в формалното известие.

Toby Rice (2-L) stands next to medics taking care of Portuguese rider Paulo Goncalves after he crashed during stage seven of the Rally Dakar 2020. Goncalves died from his injuries. epa-efe / Andre Pain#PauloGoncalves #RallyDakar2020 #Dakar2020 #RallyDakar #dakarrally pic.twitter.com/hhkPq020ys
— Felipe Carnotto (@FelipeCarnotto) January 12, 2020
Най-доброто достижение на португалеца на рали Дакар е второ място в крайното класиране при мотоциклетистите през 2015 година. След шест стадия тази година той заемаше 46-а позиция. Гонсалвеш е 29-ият участник в историята, който умира по време на ралито.

Рали Дакар за първи път се организира на територията на Саудитска Арабия. Надпреварата приключва на 17 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР