Утрешният Национален съвет на БСП ще бъде съдбовен, защото изборът,

...
Утрешният Национален съвет на БСП ще бъде съдбовен, защото изборът,
Коментари Харесай

Катастрофата в БСП неизбежна, според опозицията на Нинова

" Утрешният Национален съвет на Българска социалистическа партия ще бъде съдбоносен, тъй като изборът, пред който ни слага е съдбоносен за партията. Партия със 130-годишна история, която изпадна до петоразрядна политическа мощ ".

Това разяснява евродепутатът Петър Витанов за идния пленум на левицата на следващия ден. Той е и измежду лицата на вътрешната съпротива на Нинова.

Истината може да е сложна за преглъщане, само че илюзията, че всичко е наред, няма да я направи по-малко горчива, уверен е Витанов.

" Докато левите хора в най-бедната страна в Европейски Съюз отдръпват доверието си от нас, десните се любуват на неуспеха ни. Крахът е реалност, а злополуката няма да ни подмине, колкото и да се преструваме, че не я виждаме ", счита социалистът.

" Единственият късмет да спасим концепцията, която ни събира и която за доста от нас е житейски път, задача и религия, се крие в обновлението. Вярвам, че сме способни да желаяме и отстояваме същинска смяна, с цел да обърнем хода на събитията, с цел да ни има и отсега нататък. Такива, каквито сме - социалисти, уверени в смисъла на лявата концепция за бъдещето на страната ни, не за нашето лично ", разяснява евродепутатът.

Той напомня е изказванието на Ерих Фром, съгласно който алтернативата на актуалния човек е синтезирана в един въпрос: " да имаш или да бъдеш ". Надявам се в събота всички дружно да намерим правилния отговор, добавя Витанов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР