Утре, заради заявени протести срещу и за избирането на Иван

...
Утре, заради заявени протести срещу и за избирането на Иван
Коментари Харесай

Два протеста ще блокират центъра на София по време на гласуването за Гешев

Утре, поради декларирани митинги против и за избирането на Иван Гешев за основен прокурор, от 9 часа в региона на ул. " Екзарх Йосиф " ще бъде променено придвижването, заяви пресцентърът на столичната полиция. Там паркирането и придвижването на моторни транспортни средства, трамвайни мотриси и пешеходци ще бъде краткотрайно лимитирано.

Противниците за назначението на Гешев ще се съберат от 9 часа пред постройката на Висшия правосъден съвет (ВСС) на митинг, проведен от гражданското съдружие БОЕЦ. Сайтът " Пик " провежда митинг в поддръжка на избора на Гешев за основен прокурор. Протести имаше и при първото гласоподаване за Гешев на 24 октомври.

Възможни са краткотрайни усложнения на придвижването в централната градска част, което да наложи поетапно то да бъде ограничавано и възстановявано, предизвестяват от столичната полиция.

Министерство на вътрешните работи приканва жителите и гостите на София да съблюдават напътствията и разпорежданията на полицейските чиновници, да им спомагат при нужда, с цел да се резервира спокойна ситуацията в града и да не се позволен нарушавания на публичния ред.

Следва детайлно изложение на организацията на придвижването:

От 7 часа до привършване на митинга се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства, както следва:
- по ул. " Екзарх Йосиф " сред ул. " Георг Вашингтон " и ул. " Цар Самуил " ;
- по ул. " Кн. Борис I " сред ул. " Цар Симеон " и бул. " Тодор Александров ".

От 7 часа до привършване на митинга се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. " Екзарх Йосиф " сред бул. " Кн. Мария Луиза " и бул. " Стефан Стамболов ".

От 7.30 часа до привършване на митинга се трансформира отчасти маршрутите на трамвайни линии №№ 20 и 22, както следва:
- Трамвайна линия № 20 се движи по маршрут: хранилище Искър - Младежки театър;
- Трамвайна линия № 22 се движи по маршрут: автостанция Изток - Младежки театър;
- Разкрива се краткотрайна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. Западен парк (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77), надясно ул. " Западна ", надясно по ул. " Суходолска ", наляво по ул. " Кубан ", по бул. " Възкресение ", наляво по бул. " К. Величков ", надясно по ул. " Пиротска ", надясно по бул. " Христо Ботев ", надясно по бул. " Тодор Александров " и наляво по бул. " К. Величков " по маршрута до ж.к. Западен парк.
Автобусите ще се движат по споделеното трамвайно трасе по бул. " Възкресение " и бул. " Константин Величков ".

Автобусите ще стопират:
на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, в това число на спирките в споделеното трамвайно трасе и на спирките на нощните автобусни линии:
- с код 6405 " Бул. Христо Ботев " (крайна и начална) на бул. " Тодор Александров " в посока ж.к. Западен парк за нощните автобусни линии Н1 и Н3;
- с код 6407 " Ул. Опълченска " на бул. " Тодор Александров " в посока ж.к. Западен парк за нощната автобусна линия Н1;
на трамвайните спирки по ул. " Пиротска ":
- с код 1927 " Ул. Димитър Петков " ;
- с код 2077 " Ул. Одрин " ;
- с код 2086 " Ул. Опълченска " ;
- с код 0384 " Бул. Христо Ботев " ;
на краткотрайна спирка с код 6399 " Ул. Одрин " на бул. " Тодор Александров " на 30.00 метра след ул. " Одрин ".- До 07.30 часа на 24.10.2019 година Столичен електротранспорт да реорганизира трамвайното придвижване по този начин, че да няма трамвайни мотриси, обслужващи трамвайни линии №№20 и 22 в сектора от Младежки спектакъл до Красна поляна, в това число и обръщателното колело на метростанция " Опълченска ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (174)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР