Утре започва груповата фаза на баскетболния евротурнир ФИБА Къп. България

...
Утре започва груповата фаза на баскетболния евротурнир ФИБА Къп. България
Коментари Харесай

Левски Лукойл с най-големи шансове да излезе от групите на ФИБА Къп

Утре стартира груповата фаза на баскетболния евротурнир " ФИБА Къп ". България има три участника - Левски Лукойл, Балкан и Рилски състезател. Отборите са 32 и са разграничени в 8 групи.

 Казахстанският Барси ще взе участие в баскетболната Балканска лига
Казахстанският Барси ще взе участие в баскетболната Балканска лига

Отборът ще семейства в България и Косово

От ФИБА са създали обстоен преглед и плануват единствено първенецът Левски Лукойл да премине първата фаза. Софийският гранд е в група " G " дружно с гръцкия Арис, финландския Катая и украинския Днипро. От баскетболната централа означават капацитета на близнаците Деян и Калоян Иванови. От ФИБА смятат, че баскетболистът от школата на ЦСКА Кръстан Кръстанов е доста огромен гений.

Ботевградският Балкан е в група " B " с отборите на Цмоки Минск (Беларус), Белфиус Монс (Белгия) и АЕК Ларнака (Кипър). През предишния сезон Балкан загуби и двата си дуела с Белфиус Монс. Момчетата на Небойша Видич са твърдо окуражени за реванш.

Попадналият през задния вход Рилски състезател ще има нелеката задача да срещне финалиста от 2006 година италианския Варезе. Другите два отбора в група " F " са ФК Порто (Португалия) и Алба Фехервар (Унгария).

В отбора на Истанбул ББ ще играе перспективният българин Йордан Минчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР