Утре връщат в България обвинения за убийството на Димитър от

...
Утре връщат в България обвинения за убийството на Димитър от
Коментари Харесай

Конвоират в България обвинения за убийството в Цалапица

Утре връщат в България обвинявания за убийството на Димитър от Цалапица - Рангел Бизюрев. Това излиза наяве от известие на прокуратурата. 

" Съдебните управляващи в Дания предават на България търсен с Европейска заповед за арест по обвиняване на Окръжна прокуратура – Пловдив за съзнателно ликвидиране в с. Цалапица ", оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

В осъществяване на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до правосъдните управляващи в Кралство Дания, на 20 март 2024 година на правосъдните управляващи в България ще бъде предаден обвиненият Р.Б. Той ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването, става още ясно от известието.

30-годишният Р.Б. е притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил Д.М., на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1, т. 6 прочие 3 вр. член 115 от Наказателния кодекс. След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

След привеждането на обвинения Р.Б. в бранш „ Арести “, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Бизюрев ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът каца на летище София в 22:45 часа, разкриват още детайлности от .

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на идващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на арестувани и наказани не разрешават превозването сред разнообразни обитаеми места да се прави в тъмната част на денонощието.

Рангел Бизюрев беше притеглен като обвинен за осъществено съзнателно ликвидиране на 24-годишия Митко от Цалапица, само че се укриваше отвън страната.

* Във видеото: Връщат от Дания обвинения за убийството на Димитър от Цалапица

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР