Утре вечер столичният квартал Младост се вдига на нов голям

...
Утре вечер столичният квартал Младост се вдига на нов голям
Коментари Харесай

Младост се вдига на нов протест заради поредно безумно застрояване

Утре вечер столичният квартал " Младост " се подвига на нов огромен митинг против следващото безумно застрояване в региона.

Багери към този момент разрушават градинката с катерушки, която е против блок 325. Красивото паркче, на което има и оградено място особено заградено за разхождане на кучета, бе дарено на общината от веригата магазини Лидл и е напълно нов.

На терена ще се появи и втора постройка.

" При нас е импортирано позволение за градеж на постройка с търговски обекти, подземни гаражи, офиси и ателиета. Височината е един етаж магазини плюс 6 жилищни етажа. За втората постройка, която попада на имота, към момента няма импортирано позволение за градеж ", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на регион „ Младост “ Румен Русев пред БГНЕС.

Разрешителното за градеж на блока в парка против Лидл е издадено на 9 февруари тази година и е влезнало в действие от 30 май.

Категорията на градеж е трета и разрешението е издадено от основния проектант на София Здравко Здравков, посочи краткотрайният кмет на Младост.

Поредният градеж в парк в столичния квартал е станал вероятен след заменка, осъществена по време на мандата на районния кмет от ГЕРБ Цвета Авджиева.

" Подкрепям всяка самодейност за изложение на гражданска позиция против застрояването, тъй като общия организационен проект, признат през 2009 година, дава опция това нещо да се случва и да продължава да се случва ", сподели още Румен Русев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР