Утре във Варненски Административен Съд ще се проведе първо заседание

...
Утре във Варненски Административен Съд ще се проведе първо заседание
Коментари Харесай

Сагата с добива на газ в Добруджа не е приключила, инвеститорът обжалва отказа на държавата в съда

Утре във Варненски Административен Съд ще се организира първо съвещание на делото, с което сдружението „ Русгеоком БГ “ ЕАД апелира Решение на Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна за неодобряване реализирането на капиталово предложение „ Разработване и асимилиране на находище “Спасово ”, с повърхност 219 кв. км, в блок “Добрич ”, оповестяват от съда.

Находището включва четири сектора: “Рогозина ”, “Чернооково ”, “Калина ” и “Рогозина изток ” за изследване и рандеман на природен газ на територията на област Добрич.

При пускане на процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда и публичните разисквания са постъпили в Регионална инспекция за опазване на околната среда над 900 негативни мнения и възражения от засегнатото население и организации, заявяващи изрично противоречие с реализиране на капиталовото предложение, проявен е голям публичен интерес. Заедно с това община Генерал Тошево организира референдум, на който близо 97 % от жителите отхвърлиха настояването там да се добива гориво. Бяха извършени и поредност от митинги в няколко града.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР