Утре в Министерски съвет гласуваме за времето на извънредното положение

...
Утре в Министерски съвет гласуваме за времето на извънредното положение
Коментари Харесай

Банов: Работещите в културните институти ще получават заплатите си безотказно

Утре в Министерски съвет гласуваме за времето на изключителното състояние и за месеците по-късно съгласно обстановката, работещите в културните институти да могат да получат своята заплата безотказно, без значение от това културният институт каква активност прави сега, какъв брой фенове има и така нататък Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на културата Боил Банов.
Тежестта в нашия бранш стартира преди изключителното състояние, ние бяхме първите, които трябваше да затворим, добави Банов и акцентира, че за самоосигуряващите се в бранш просвета мислят за спомагателни ограничения. Например, минимална работна заплата с обезпечаване на всички, които са в потребност. Тоест съответни неща, които да оказват помощ на хората от свободния бранш да прескочат този ров, посочи министърът, представен от БГНЕС.
Артистите имаха своите опасения, тъй като отпуските свършват. Възстановяването няма да се елементарно. Артистите няма да бъдат в неплатен отпуск, а заплащането им е обезпечено. Към момента е от бюджета на Министерството. Секторът е 5,5 млн. лв. на месец заплатите в театрални изкуства. Заплатите на хората в областта на културата са подсигурени и те няма да зависят от това какъв брой фенове имат, разяснява още министър Банов.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР