Утре в Брюксел НАТО и самолетостроителната компания Боинг (Boeing) ще

...
Утре в Брюксел НАТО и самолетостроителната компания Боинг (Boeing) ще
Коментари Харесай

”Боинг” ще строи нови самолети АУАКС за 1 млрд. долара

Утре в Брюксел НАТО и самолетостроителната компания ”Боинг ” (Boeing) ще сключат в Брюксел договорка на стойност един милиард $, заяви пресслужбата на алианса.
Договорът ще бъде за доставка на нови самолети за системата на НАТО за ранно предизвестие. Системата за далечно радиолокационно разкриване и ръководство AWACS употребява самолети на " Боинг " на основата на модел, създаден в средата на предишния век.

Повечето от тези остарели машини в годините бяха преоборудвани с по-съвременни мотори, с цел да дават отговор на условията за ограничаване на шума и замърсяването, заяви БНР.

Системата AУАКС служи за наблюдаване на въздушното пространство и се употребява в защита и нахлуване. НАТО разполага с десетки самолети, снабдени с радари с огромно покритие, осигуряващи работата на системата.

Церемонията по сключването на контракта на следващия ден ще се състои на летището в Брюксел. Договорът ще бъде подписан от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителя на " Боинг " Майкъл Артър. Предвижда се новите машини да подсигурят системата АУАКС до 2035 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР