Утре, в 12.30 ч. в ОУ Св. Ив. Рилски“ гр.

...
Утре, в 12.30 ч. в ОУ Св. Ив. Рилски“ гр.
Коментари Харесай

БЧК-Варна стартира проект Топъл обяд за учебната 2019/2020 г.

 Утре, в 12.30 ч. в ОУ " Св. Ив. Рилски “ гр. Варна, ще се състои публично разкриване на Програма на БЧК Варна " Топъл обяд за възпитаници през образователната 2019/2020 “.

Програмата се организира в границите на Партньорска мрежа за щедрост на БЧК и дава топъл обяд на 70 ученика в ОУ " Св. Ив. Рилски “ от фамилии в уязвимо състояние за 75 образователни дни. Учениците са подбрани от учебна комисия, в партньорство с Бюрото за обществена протекция " Победа “ при Държавно стопанско предприятие Варна, по критерии, посочени в Правилника на БЧК за даване на храна:

Ученици с безработни един или двама родители/настойници, осиновители, попечители/;

Ученици, които са сираци, полусираци или деца на самотни родители;

Ученици и/или техни родители с физически или душевен увреждания;

Ученици, застрашени от отпадане от просветителната система.

Това са деца, постоянно посещаващи учебни заведения, които са в риск по един или повече от посочените критерии.

Решението на ОблС на БЧК Варна за осъществяване на плана в това учебно заведение бе взето въз основа на отчитане на събитието, че в него се образоват висок % възпитаници от уязвима общественост на популацията във Варна каквато е ромската и от регион, където са подхванати законови дейности за унищожаване на нелегално издигнати и населявани жилища, което обуславя промени в местоживеенето и крие опасности за обсега на децата за обучение.

Проектът на ОблС на БЧК Варна за уч. 2019/2020 година, на обща стойност 14 175 лева, е утвърден от Народно събрание на БЧК и се реализира с помощта на фондонабиране посредством националната Партньорска мрежа за щедрост на БЧК, лично фондонабиране във Варна за стратегия " Топъл обяд " и на парично подаяние от задгранично лице - донор от Австрия. Наред със обществената поддръжка за хранене, планът планува и съпътстващи действия – поддръжка на учениците в уязвимо състояние с облекла и образователни принадлежности от филантропични помощи и дарения; насърчаване на умения по ПДП и за предварителна защита на водния травматизъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР