Утре ЦСКА ще проведе единствената си контрола преди подновяването на

...
Утре ЦСКА ще проведе единствената си контрола преди подновяването на
Коментари Харесай

Крушчич даде първата онлайн пресконференция в българския футбол

Утре ЦСКА ще организира единствената си контрола преди подновяването на Първа лига. " Червените " ще се изправят против " Ботев " Враца, а клубът подходи новаторско предвид на пандемията от ковид.

Треньорът Милош Крушчич даде онлайн пресконферения, на която отговори посредством видео връзка на въпросите на публицистите.



" Всички футболисти са здрави като се изключи Тиаго, който през вчерашния ден стартира подготовка. Той прекара 4 седмици карантина. Всички останали футболисти работят, няма травми на този стадий, което е значимото. Утре ни чака контрола с " Ботев " Враца, първа и единствена контрола. Искам да влезем в темп с тези контроли, тъй като ни липсват мачовете. Имахме две подготовки, само че по напълно друг метод. Липсват ни другарските мачове, които не можеш да заместиш с подготовка. Настроението в тима е положително, футболистите са в положително въодушевление и виждам, че нямат самообладание да стартират шампионата. Решихме да изиграем една контрола, тъй като малко рисково може да стане да се играе две контроли сряда-събота. Според мен това е малко рисково, тъй като беше огромна пауза, две месеца и нещо без тренировки. Мисля, че тимът ще бъде задоволително подготвен. Доволен съм от всички, на следващия ден ще забележим в какво положение са сега. ", сподели треньорът.

От началото на пандемията четирима играчи напуснаха " Армията ": " С Албентоса бе друга причина. Той е доста добър футболист, огромен експерт и подвигна доста равнището на професионализма в тима. Знаете, че той получи контузия на лагера в Испания и за него беше нужна интервенция. Мисля, че я направи преди две седмици и се нуждае от най-малко 2-3 месеца рехабилитация. Затова нямаше да може да помогне. ", разяснява Крушчич.

" Относно Анита, той също е доста първокласен футболист, умел, той може да липсва, само че това беше негово решение. Той искаше да се прибере у дома. Това може да е най-голямата загуба за нас, само че мисля, че тези футболисти ще се оправят. "

" Останахме без четирима футболисти, чакахме повече от Давидов и Вив Соломон. С Давидов не се получи, стичане на събитията, имаше малшанс, неприятна форма и други проблеми, които породиха. От Вив Соломон чакахме повече, само че това е футболът. За него може да е по-добре в различен тим. "

Относно възможното приоритизиране на шампионата за Купата на България, той отговори: За купата може да стане от единствено себе си – когато тимът има късмет за трофей, това да стане приоритет. Но никога няма да изоставим шампионата, всеки мач е значим. Искаме да стартираме с победа против " Витоша ", с цел да се подготвим на мира за първия мач за купата. В никакъв случай няма да приказвам за този мач в Пловдив, най-съществен е идващият мач. Работим ден за ден. Тази обстановка не ти дава опция да приказваш доста напред във времето. Буквално виждам футболистите през ден по какъв начин са. По този метод работим в този момент. "

Крушчич изрази вяра в най-скоро време почитателите да се завърнат по трибуните. " Надявам се скоро нещо да се промени, обстановката по този въпрос. В Сърбия от 1 юни се разрешава на спортни събития да има хора, има някакви ограничения през един метър и по този начин нататък, само че се разрешава нещо. Всичко зависи от страната. Ситуацията е сложна, никой не желае да поема риск. Най-важно е здравето на жителите, изцяло разбирам обстановката. Искаме да играем пред почитатели, тъй като без почитатели футболът е апатичен, няма пристрастеност и страст. Мисля, че скоро ще се върнат и почитателите. "

" Запознат съм с най-важните ограничения, тези за тренировки. Днес би трябвало да минем проби за ковид, да сме отрицателни. Не съм почувствал да има терзания, всички футболисти се раздават изцяло. Минахме проби, всички са отрицателни, всички са здрави. ", добави Крушчич.
ЦСКА пусна виртуални билети за мача с " Локо " Пловдив Събраните средства ще бъдат за школата
Междувременно от ЦСКА оповестиха, че пускат в продажба виртуални билети за първия домашен мач на отбора против " Локомотив " Пловдив на 14 юни. Билетите са по 10 лв., а всички средства ще отидат за школата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР