Утре трябва да затворим първия етап от разговорите, има подкрепа

...
Утре трябва да затворим първия етап от разговорите, има подкрепа
Коментари Харесай

Нинова: Утре трябва да затворим първия етап от разговорите

" Утре би трябвало да затворим първия стадий от диалозите, има поддръжка по отношение на програмата, другата седмица ще продължим диалозите по персоналния състав ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите ѝ задачата е доста по-голяма от персоналните несъгласия и егото.

" Има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която ще изработим в елементи и ще представим окончателния вид. Няма съществени разминавания. Разговаряхме за КПКОНПИ и избора на Бойко Рашков и тук разминаването не е по съществото на въпроса, а по отношение на времето, не можем да държим безпределно мандата. От Политическа партия желаят първо да се одобри законът за КПКОНПИ, с което да се подсигурява антикорупционно болшинство с гласоподаване в Народното събрание, не на думи и договаряния единствено и по-късно да се пристъпи към последващи дейности, само че това слага въпроса какъв брой време може да се държи мандатът ", добави Корнелия Нинова.

Тя посочи, че са обсъждани парламентарни процедури, съкращаване на периоди, изключителни съвещания, в случай че би трябвало.

" Не водим диалози с обособени депутати от " ИТН " за разединение на нови такива. Надделява мнението за политически кабинет в първия стадий на договарянията. Усилието е всички да бъдат събрани на една маса. В началото на другата седмица финално ще представим програмата. Не сме предвиждали да беседваме с Елена Гунчева. Ще изчакаме процедурата за антикорупционния закон, няма да разясняваме имена и министри преди да приключим с програмата и тя да получи цялостно утвърждение ", сподели още Корнелия Нинова.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР