Утре сутрин ще се осъществи първия полет от София до

...
Утре сутрин ще се осъществи първия полет от София до
Коментари Харесай

Първият полет от София до Скопие ще се осъществи утре

Утре заран ще се реализира първия полет от София до Скопие. Точно в 9:40 ще кацне аероплан от София на самолетната компания " Гъливер ", заяви за БТА организация МИА.

Със самолета в Скопие ще дойдат македонска и българска делегация, водени от министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски и туроператори от двете страни. Програмата ще продължи със среща в Клуба на депутатите, на която би трябвало да се прегледат опциите и да се дефинират детайлите към бъдещото опериране на авиолинията, която би трябвало да стане постоянна от идващия месец. Също по този начин би трябвало да се утвърдят и туристически пакети, които ще оказват помощ да се усили броят на визитите на туристи от двете страни.

Преди утрешния ден през днешния ден в София заседава междуресорната работна група за съдействие в региона на инфраструктурата, превоза и свързването. Освен Бочварски и Събев вземат участие и министрите на локалното самоуправление Горан Милевски, както и българският вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и на енергетиката Александър Николов. На срещата се преглеждат въпроси от съвместен интерес в областта на пътния трафик, транспортната съгласуваност и дигитализацията.

Самолетното свързване сред столиците на Република Северна Македония и Република България е първата съответна стъпка в съдействието, което оповестиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Една седмица по-късно, на 25 януари, двете държавни управления поведоха в София взаимно съвещание и подписаха два документа за подсилване на инфраструктурното свързване сред двете страни - за директна авиолиния Скопие-София и за железопътния кулоар номер 8.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР