Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат

...
Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи ще се срещнат с министрите на транспорта и финансите

Утре следобяд в Министерството на превоза се чака да бъдат оповестени детайлности за взетите ограничения, които ще оказват помощ за решаването на част от проблемите на автобусните превозвачи.

Предстои среща на представители на превозвачите с министрите на превоза и финансите, на която би трябвало да бъдат показани решения и периоди на поставените от сектора проблеми. Сред тях са проблемите с нерегламентирания превоз, неналичието на субсидиране и компенсиране на транспортите. Ще се търси и решение на казуса с възлагането на транспорти от страна на общините. Все още не е ясно дали срещата ще бъде открита за публицисти, обясниха от транспортното ведомство.

Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи, изясни пред БНР, че от провеждането на утрешната среща с министрите на превоза и на финансите Росен Желязков и Владислав Горанов и постигнатите резултати ще зависи дали в понеделник превозвачите ще спрат да транспортират пасажери в символ на митинг против нерешените проблеми.

Около 128 са обитаемоте места в страната, които нямат превоз до градовете, напомни Милтенова и изясни, че казусът е сложен - липса на задоволително пасажери, осъществяване на нерегламентирани транспорти и дефицит на финансиране от страна на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР