Утре след обяд ще бъде предимно слънчево с температури между

...
Утре след обяд ще бъде предимно слънчево с температури между
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ съобщи невероятна новина за времето

Утре след обяд ще бъде най-вече слънчево с температури сред 12° и 17°. Това заяви дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Фокус.

През нощта от запад на изток на доста места в страната ще превали.

Минималните температури на следващия ден ще са най-вече сред 5° и 10°, по-високи по морския бряг.

Преди обяд , тук-там основно в източните региони, към момента ще има валежи от дъжд. Около пладне преваляванията ще спрат и след обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, с повече облаци над Северна България.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина ще е сдържан и краткотрайно мощен.

Максималните температури ще са сред 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие и краткотрайно мощен западен вятър. Максимални температури сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове и с повече слънце след обяд. През деня единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, над 1800-2000 метра – слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 9°, на 2000 метра – към 3°.

В събота облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там ще има и валежи от дъжд, в планините над 1200 м - от сняг. Ще бъде прохладно и със северозападен вятър ще нахлува относително леден въздух.

В неделя и понеделник минималните температури ще са към нулата. Вероятността за превалявания е малка; ще има и много слънчеви часове. Вятърът още първия ден ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от юг, в понеделник - от югозапад. Дневните температури в неделя ще са най-вече сред 4° и 9°, в понеделник едва ще се покачат.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР