Утре Шуменският окръжен съд ще се произнесе с окончателна присъда

...
Утре Шуменският окръжен съд ще се произнесе с окончателна присъда
Коментари Харесай

Последни пледоарии по делото за взрива в Хитрино

Утре Шуменският областен съд ще се произнесе с дефинитивна присъда по делото Хитрино. Днес в съда не престават пледоариите на юриста на частните обвинители и на тримата бранители на обвинените Димитър Михнев и Радослав Петков. През 2016 година при нахлуване с висока скорост в гара Хитрино товарният трен дерайлира и провокира гърмеж, който умъртви 7 и рани 29 души.

Гара Хитрино, Хитрино

Трагедията прекатурна живота на Николай Цачев от Хитрино. Взривната вълна го хвърлила във въздуха, а по-късно с голяма мощ е паднал на земята. Оттогава той се придвижва с бастун поради фрактурите. Цачев живя в Кризисния център, прекара и месеци във фургон.
Николай Цачев: Животът ми се промени дотам, че се инвалидизирах. Както виждате, къщата ми е направена, само че здравето ми отпътува, и Господ, доколкото даде, ще я караме нататък, тъй като продължава този стрес, който се получи в резултат на удара.
В Хитрино чакат присъдата, която ще произнесе Шуменският областен съд след две години правосъдно разследване за определяне на аргументите и отговорните за злополуката.
Николай Цачев: Както слушам от мненията, надали ще има някаква правдивост, тъй като толкоз дълго да отиде при тези ясни обстоятелства, които се виждаха от камери снимано и продължи толкоз дълго това дело. Дано съдът да реши вярно.
Жителите на Хитрино към момента с смут си спомнят за трагичния случай, а възобновяване на вредите и нанесените контузии продължава.

Ахмед Ахмед - заместник-кмет на община Хитрино: Няколко индивида не престават да се лекуват и имат потребност от лекуване. Най-пострадала е фризьорката Невим, която все още към момента не е съумяла да възвърне зрението си. Продължаваме да работим по посока възобновяване на Хитрино. Относно решението на съда чакаме както постоянно да бъде умен и обективен.
20 години затвор за всеки от обвинените машинисти изиска от съда и юристът на частните обвинители. Според него машинистите са отговорни, тъй като скоростта на влака е нараствала безотговорно, а вторият ватман не е направил нищо.

 © БГНЕСОще по тематиката ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР