Утре ще оформим в отделен закон предложението за 9 %

...
Утре ще оформим в отделен закон предложението за 9 %
Коментари Харесай

Борисов: Предложението за 9 % ДДС за ресторантите и хотелите става закон

" Утре ще оформим в обособен закон предлагането за 9 % Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг в зала " Запад " на Народното събрание.
", да стартират да заплащат заплатите и осигуровките към тях на цената и на цената, която са. Затова не могат да проработят ограниченията 60 на 40 ", уточни Борисов.
На брифинга с него бяха лекар Даниела Дариткова, водачът на НФСБ Валери Симеонов и Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.
По думите на премиера прилежащи страни до нас също са понижили Данък добавена стойност за заведенията за хранене.
Над 150 милиона лв. ще е на минус хазната съгласно изчисленията на ГЕРБ от този ход .
Месец за месец ще следим приходите от Данък добавена стойност, сподели още Бойко Борисов. твърди той.
Владислав Горанов бил изрично срещу, Менда Стоянова също, по тази причина и не участвала на брифинга. Според тях това би било груба неточност.
Трябва да подкрепим браншовете и хората, не всичко е сметка, регистрира министър председателят и уточни, че решението за понижаване на Данък добавена стойност за хотели и заведения за хранене било напълно политическо.
Борисов желае да види дали ще паднат и цените. Ако има подобен спад, може да падне ДДС-то и за други артикули.
На Горанов министър председателят споделил да си стегне чиновниците и да си оправи приходите. Имам му цялостно доверие, само че той не ми е шеф, аз съм му шеф, на който не му харесва да си подава оставката и да върви натам, посочи Бойко Борисов, макар че повтори, че има цялостно доверие на финансовия министър.
Утре ще стане ясно от по кое време тъкмо ще вземе в действие предлагането. Лекарства и храни има задоволително, както и държавна помощ в бранша. Затова предлагането на левите за понижаване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти не можело към този момент да се осъществя.
Ваучерите за туризъм у нас ще са за хората на първа линия, както изясни и Валери Симеонов. В туристическите обекти царува едно лицемерие, счита водачът на НФСБ. Той е безапелационен, че бизнесът ще се изсветли и даже ще има растеж на приходите. Валери Симеонов счита, че точно ресторантьорството било най-ударено от рецесията. Мярката била краткотрайна, в случай че не сработи, ще бъде отстранена.
Лидерът на НФСБ призна, че останал сюрпризиран от метода, по който в ГЕРБ се вземали решенията. Мислех, че удряш по масата и вземаш решенията като мъж, сподели той на премиера.
На брифинга стана ясно, че се обмисля понижаване на ДДС-то и върху книгите и това е мярка, която е премисляна от дълго време. Тя към този момент ще остане непрекъсната. 12 милиона лв. е приходът от Данък добавена стойност върху книгите. Важна е по думите на Борисов духовната храна на българите.
Патриотите желали още доста ограничения, само че министър председателят не се съгласил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР