Утре ще има протест. В него ще участват всички седем

...
Утре ще има протест. В него ще участват всички седем
Коментари Харесай

Ще протестират ли полицаите утре?

Утре ще има митинг. В него ще вземат участие всички седем синдиката в Министерство на вътрешните работи. Очаквам хиляди протестиращи. Формата е протестен протест против ниското възнаграждение в Министерство на вътрешните работи. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на СФСМВР Валентин Попов. " Нямаме право да стачкуваме другояче нещата щяха да седят по различен метод. Искаме неотложно нарастване на заплатите. Ние сме съперници на ремонтирането на закони на парче. Точно поради това другото ни искане е за подготвянето на напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

Не мисля, че няма благоприятни условия за нарастване на заплатите. Не съм почитател на задочните разногласия с министъра и то през медиите. Той си има негово мнение. Стартовата заплата на един нов служител на реда и пожарникар е 662 лв.. Заплатите ни от 10 години съвсем не са мръднали. Искаме заплатите ни да бъдат обвързани с някаква обществена база. Минималната заплата се е нараснала с над 50%. Средната заплата също се е нараснала с над 50%. Нашите са се нараснали с 15% ", даде образец Попов. " В обособени случаи може да има напрежение сред администрацията в Министерство на вътрешните работи и редовите чиновници.

Февруари влязоха в действие последните ремонти по Закона за Министерство на вътрешните работи. Получиха се странни разминавания. Някои хора започнаха да взимат по-големи заплати от хора на същата служба, само че назначени преди 1 февруари. Един водач може да визма повече пари от един шеф група. Аз работя в Министерство на вътрешните работи от 1993 година. Мога изрично да заявя, че никой не е желал да направи промяна издъно в Министерство на вътрешните работи. Това го желаеме единствено ние. Няма по какъв начин да ни употребят политически ", безапелационен беше Попов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР