Утре ще ида на площада сутринта. Отново ще поискам оставка

...
Утре ще ида на площада сутринта. Отново ще поискам оставка
Коментари Харесай

Самуил Петканов: Утре е за всеки един път, когато съм научил за някаква мизерия и съм се възмутил на ум

Утре ще ида на площада сутринта. Отново ще желая оставка на тези самозабравили се, недосегаеми, постоянно некомпетентни ръководещи. И не, не тъй като считам, че всичко ще се промени вкупом. Нито считам, че е ”сега или в никакъв случай ”. Нито считам, че с мирна проява или пък ескалация към принуждение, въодушевена от многобройност, ще се реализира внезапна нормализация.
Не имам вяра в апели с квазивъзрожденски възторг. Не съм и склонен с редица от възгледите и природата на редица от участниците на митингите до момента. Но това не са избори - на избори се оферират, одобряват или отхвърлят други възможности и отговори.

Утре е за всеки веднъж, когато съм научил за някаква бедност и съм се възмутил на разум.

За всеки скандал, който просто съм споделил във фейсбук или съм изкоментирал с някой статус.

За всяка измислица, която съм опитал да направя даже по-небивалица в Не!Новините.

Утре ще е това, което би трябвало да става постоянно, когато властимащите се олеят. Трябва да се научим и да ги научим, че не сме просто цъкащи с език онлайн поданици, които се самонадъхваме в сраведливата си справедливост, събирайки лайкове и сърчица. Те не трогват никого.

Не трогват дебелокожите, не трогват наглите, не трогват тези, юрнали се през пръсти към това да се уредят с къщи за тъщи, публични поръчки, мизерийка тук и компромисче там. Тези, които си споделят " е, огромната работа, единствено аз ли съм подкупен, дано и моето семейство си поживее хубаво ", които умножени по безспир основават омагьосания кръг на нападателна незначителност, в който сме засмукани.

Независимо от партийния цвят, номиналното съдържаните на ръководещите и кадровия им образ - те се оливат от доста време. Преди избори лекичко дават обещание да не е по този начин, само че незабавно по-късно не помнят за промени, опраскват ги и свинщината се окрупнява с още и още нови способи.

Не имам вяра, че на следващия ден това ще се промени. Ще спре. Ще се самоарестуват, самообвинят, самоосъдят. Не. Но имам вяра, че ориста на мен, фамилията ми, околните ми и родината ми не е въпрос, за който се успокоявам единствено с няколко шернати статуса.

Фейсбук, Самуил Петканов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР