Утре се очакват важни решения от УЕФА, които да дадат

...
Утре се очакват важни решения от УЕФА, които да дадат
Коментари Харесай

AS: УЕФА ще поиска титли за лидерите, ако първенствата не завършат

Утре се чакат значими решения от УЕФА, които да дадат изясненост на футболните клубове в Европа по какъв начин ще се действа в идващите седмици и месеци. Заплахата от разпространяването на ковид затвори съвсем всички европейски клубни шампионати, в това число и шампионатите на Международна сцена. Според испанския вестник AS европейската централа би трябвало да вземе три значими решения на следващия ден: по кое време ще се играе Европейското състезание, по какъв начин ще се довършат шампионатите в другите страни и да откри идентичен аршин за определянето на първенеца, европейските участници, изпадащите и изкачващите се в обособените дивизии.

Според AS президентът на УЕФА Александър Чеферин и неговите помощници към този момент са решили да оторизират купата за всеки водач във краткотрайното класиране, ако шампионата не успее да приключи. Все отново това наподобява доста малко евентуално, защото се чака Евро 2020 да бъде отсрочено и да се освободят дати за клубния сезон.

Испанското издание напомня казус от 1999 година. Тогава УЕФА под управлението на Ленарт Йохансон взема решение да присъди купата в Сърбия на Партизан, който е водач 10 кръга преди края на шампионата. Причината да не се доиграе шампионатът тогава са размириците в някогашна Югославия.

Вестник AS припомня, че съгласно законодателството в Испания крайното класиране се дефинира след единодушие сред испанската федерация и Ла Лига. В случай че няма еднопосочно мнение по тематиката, президенът на федерацията Луис Рубиалес ще вземе крайното решение. УЕФА ще изисква от обособените 55 федерации крайните решения да бъдат взети спарведливо и поради заслуги на обособените клубове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР