Утре се очаква да бъде слънчево, но хладноЖълт код е

...
Утре се очаква да бъде слънчево, но хладноЖълт код е
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 7 области в страната, очакват се пориви от над 80 км/ч


Утре се чака да бъде слънчево, само че хладно

Жълт код е разгласен за 7 области на страната за 26 септември. Предупреждението зеради мощен вятър и е в действие за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В тези региони ще се усили североизточният вятър, който ще бъде мощен със скорост сред 14 и 19 м/сек (50 и 68 км/ч) и пулсации до 24 м/сек.  (86 км/ч).

Жълт код е в действие и по Черноморието, където вятърът ще е от север-североизток 14-17 м/с (7 бала по Бофорт) и с пориви 20-24 м/с (8-9 по Бофорт). Вълнението ще е 3-4 бала.

При предизвестие за мощен вятър от жълта степен хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Иначе на следващия ден се чака да бъде най-вече слънчево, само че хладно. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, в югоизточната половина на страната и мощен североизточен вятър и с него нахлуването на леден въздух ще продължи. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София – към 14°.

Над Черноморието ще е слънчево, с повече облаци в крайните южни региони, където са вероятни слаби превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд в крайните южни региони краткотрайно ще се усили до 5 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.

През нощта против четвъртък вятърът ще отслабне, в обособени региони в Западна България ще стихне. В четвъртък и петък ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, най-вече висока. Сутрин ще е студено, тук-там ще има условия за слаби слани. Дневните температури ще се покачват, по-чувствително втория ден, когато вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. В събота ще бъде още малко по-топло, само че с повече облачност, тук-там са вероятни и краткотрайни валежи./ Канал3

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР