Утре (събота) от 10.00 часа започва десетото юбилейно издание на

...
Утре (събота) от 10.00 часа започва десетото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Европейският елит идва в София за юбилейния турнир по боулинг с рекорден награден фонд

Утре (събота) от 10.00 часа стартира десетото юбилейно издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN, най- огромният интернационален боулинг шампионат провеждан в България. Състезанията ще бъдат в Joy Station, Студентски град и ще продължат до 27 октомври.

Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен сред 56 финалисти от А група, 18 в Б група и доста спомагателни награди като: състезателя с най-голям резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на шампионата, най-висока игра и други Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години шампионатът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

В идната конкуренция са регистрирани над 200 състезатели от 26 страни, измежду които играчи от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Англия, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. От България присъединяване са декларирали 53 играчи.

“Готови сме с организацията и към този момент в София дойдоха първите участници. Ще бъде доста оспорвано и забавно, тъй като шампионатът е много прочут в Европа, а и наградния фонд е повече от добър. Доста нови неща ще има, спомагателни камери сме сложили за директното онлайн лъчение, всяка серия и резултати ще бъдат разполагаем на всички, които желаят да наблюдават в действително време събитията на специфичния уебсайт. Дано да има и повече наши състезатели, които да попаднат във финалните етапи идващия уикенд”, показа Теодора Дончева - уредник на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2019.

Турнирът има лична страница във Фейсбук, както и личен уебсайт: http://www.sofiainternationalopen.com/, на който ще могат да се гледат сериите в действително време.

Както всяка година, входът за аудитория в Joy Station е безвъзмезден!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР