Утре, събота, 15-ти юни се дава старт на третото издание

...
Утре, събота, 15-ти юни се дава старт на третото издание
Коментари Харесай

Утре започва фестивалът на азиатската култура `Магията на Изтока`

Утре, събота, 15-ти юни се дава старт на третото издание на фестивала на азиатската просвета „ Магията на Изтока “. Събитието, събрало на едно просвета, изкуство, обичай и обичаи от 15 страни от континента на изгряващото слънце ще се срещне с публиката в столичния парк „ Борисова градина “ – сцена „ Лятна сцена “ и прилежащите ѝ алеи от 10 до 20 ч. в съботния юнски ден.

С богата стратегия от театрални, музикални, танцови и кулинарни осъществявания, бойни демонстрации и обичайни игри и умения, събитието се афишира и в поддръжка на деца и фамилии в риск от разлъка, идея на фондация „ За нашите деца “, сътрудник в благотворителната акция на фестивала за втора поредна година.

Предварително шествие-парад на участниците от фестивала, целящо да приготви посетителите за предстоящите интензивности в съботната стратегия, ще се случи довечера, 14-ти юни, петък от 17 ч. към лятната сцена на парк Борисова градина.

Цветната и богата стратегия на фестивала „ Магията на Изтока “ предлага срещи с митични същества и антични герои от всички кътчета на Азия. Датиращият от преди над 500 години зрелищен индийски танц „ Катакали “ ще бъде показан на българска аудитория за първи път; митът за положителното и злото, коренящ се в балийската митология ще бъде показан на сцена в великански костюм-кукла от посолство на Индонезия; фешън ревю от Виетнам; фолклорни перкусии от Корея; бойни демонстрации по Кендо, Айкидо, Таекуондо и „ тайландският бокс “ Муай Тай ще очароват посетителите на фестивала.

Специално за „ Магията на Изтока “ в България се завръща пакистанското дуо художници, с цел да изрисува в известния пакистански махленски жанр „ Art Truck “ рейс от столичната транспортна мрежа, който по-късно ще остане да се движи декориран из софийските улици.

Ароматни и екзотични кулинарни изкушения чакат посетителите в Борисовата градина тази събота. Традиционен печен самун от Ирак, стриийт фууд от Япония, многообразие от корейски специалитети, индонезийски нудли, тайландски сладки, суши, индийска веганска храна, палестински самун и още доста оферти за феновете на азиатската кухня.

За най-малките и за всички изкушени да опознаят магичната азиатска просвета от близко са препоръчани и безвъзмездни ателиета по индонезийското изкуство батик - изобразяване с восък върху плат; изработката на украшения и бижута в техниката Pixel art, картички и книгоразделители в японската техника Кири-е, обичайни японски шансове - Омамори и бродирани топки Темари, проведени от клуб Накама. Желаещите ще могат да научат умели китайски техники за рязане на хартия, да пробват краснопис или да играят обичайни корейски игри. Извън настолните занимания всеки искащ може да се включи и в уроци по к-поп, по индонезийски танци, да взе участие в йога флаш моб, отдаден на Международния ден на йога на 16.06, да се научат да свирят на музикален инструмент от бамбук или пък да пробват тайланския спорт Сепак Такро.

Водещи на събитието тази година са известната радиоводеща Ива Дойчинова, музикантът Пейо Филипов и артистът Владимир Зомбори.

Колко средства са събрани от благотворителната акция ще разберем още в същия ден от 19 ч., когато от сцена ще се теглят спечелилите от благотворителната лотария.

Фестивалът „ Магията на изтока “ се реализира и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община; както и с помощта на сътрудниците IPS, Bohemia, Poseidon, Devin, Бонанза Бачорски, изложителите: Манджа Ван, Моменто, Чили Хилс, Сокони, Тако Фуудс, Мутай, Анагам Био, Бомбай Къри, Веге работилница Дока Дауджи, Витошко Лале и всички донори на награди за благотворителната лотария: Turkish Airlines, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, SailWithMe, Restaurant Eisha, KWIAT, InGlobo, Este SPA, Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie.

Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се реализира взаимно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР