Утре руският президент Владимир Путин ще подпише документите за анексиране

...
Утре руският президент Владимир Путин ще подпише документите за анексиране
Коментари Харесай

Путин ще подпише документите за анексиране на четирите украински области

Утре съветският президент Владимир Путин ще подпише документите за анексиране на четирите украински области, в които бяха извършени референдуми. Планирана е тържествена гала, както и концерт на Червения площад. Западът и Киев назовават допитването " фарс " и отхвърлят да одобряват резултатите.



На плануваната гала в Кремъл се чака да участват всички съветски депутати, както и проруските водачи на четирите области - Донецка и Луганска на изток, и Запорожка и Херсонска на юг, в които бяха извършени референдумите.

" Утре, в Кремъл, в Георгиевската зала, тъкмо в 15:00 часа ще се състои гала по подписването на Договорите за присъединение на новите територии към Руската федерация. Ще има огромно послание на президента Путин. И това не е посланието на президента към Федералното заседание. Много е значимо да не се бърка - това са разнообразни формати ", съобщи Дмитрий Песков, представител на Кремъл.



Според Москва референдумите са били почтени и открити, а военни е имало за гарантиране сигурността на гласоподавателите. От Кремъл прецизираха, че всички документи, свързани с присъединението на новите територии, ще бъдат подписани до съвещанието на Съвета на федерацията, планувано за 4-и октомври, на което се чака да се уточнят детайлности за анексирането.



Киев и Западът жигосаха вота и оповестиха, че той няма никаква законова стойност. През миналата нощ президентът Зеленски беседва с водачите на Канада, Англия, Германия и Турция и им благодари за поддръжката.

" Благодаря на всички за ясната и недвусмислена поддръжка. Благодаря Ви, че разбирате нашата позиция. Украйна не може и няма да толерира никакъв опит на Русия да завземе каквато и да е част от нашата земя ", акцентира Володимир Зеленски, президент на Украйна.



Би Би Си припомня, че нито един от районите не се управлява напълно от Русия, само че когато анексирането стане факт 15% от украинската територия ще стане съветска - на хартия. Путин бърза с анексирането, с цел да може да разгласи, че съветска територия е атакувана с оръжия на Запада, разясняват анализатори. И прибавят, че вярата е това да откаже някои страни да оказват помощ на Киев с оръжие.



фотоси: Архив/БГНЕС

Според украинския външен министър обаче, резултатите от " псевдореферендумите " няма да намерят отражение на бойното поле. Реакциите на проектите за анексиране не закъсняха - Вашингтон даде обещание още над милиард $ на Киев под формата на военна помощ, а представителят на Европейската комисия сподели, че " Русия е единствената страна в света, която авансово афишира своите закононарушения и нарушавания на интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации онлайн, по малкия екран ".

На Червения площад се построява сцена, на която с концерт Русия ще приветства с " Добре пристигнали! " новите територии. На една от страните ѝ са изписани имената на четирите украински области, а другата гласи - " Заедно вечно! ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР