Утре пускат трамваите по столичната улица Граф Игнатиев. Това съобщи

...
Утре пускат трамваите по столичната улица Граф Игнатиев. Това съобщи
Коментари Харесай

Започват пробите на третата линия на метрото

Утре пускат трамваите по столичната улица " Граф Игнатиев ". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира градежа на третата линия на метрото. След към месец трасето ще бъде тествано с пробни метровлакове, стартирането на третия лъч се чака да стане през 2019 година

След стартирането на новите 8 километра, от метростанция " Красно село " до метростанция " Орлов мост " ще се стига за към 7 минути.

Първите проби на третата метро линия към този момент са факт. Днес за първи път намерено влакче с пасажери, пропътува дистанцията сред бъдещите метростанции бул. " България " и " Красно село ".

Гражданите ще могат да се возят на новото метро през есента на 2019 година А при започване на 2020 година би трябвало да бъдат подготвени и четирите станции от " Красно село " през " Овча Купел " до " Горна баня ".
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Също по този начин към този момент стартира и построяването и на ЖП гарата в " Горна баня ", която ще бъде обвързвана със станцията на метрото, по този начин както направихме на гара " Искър ".
Очакваме с стартирането на третата линия, половин милион души в София да употребяват най-удобния екологичен градски превоз.

Цялата трета линия ще е оптимално обезопасена. Инцидентите ще бъдат сведени до най-малко, с помощта на преградни стени с порти, които ще е отварят единствено при идването на влака. Строителството на тази права е било от най-проблемните до в този момент.

Следващите два стадия от третия метро лъч са 3 станции по бул. " Владимир Вазов " и правата от " Гео Милев " до зала " Арена Армеец " с 6 метростанции.
Инж. Стоян Братоев, шеф Метрополитен: Идеята е те да стартират да строят от 2021 година и 2024-25 година да бъде напълно приключена третата метролиния.
Напоследък в пиковите часове метростанция " Сердика " безусловно прелива от хора. За да се усъвършенства обстановката сега се прави разбор какви са опциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР