Утре продължава изслушването на основният свидетел по Делото КТБ“ Бисер

...
Утре продължава изслушването на основният свидетел по Делото КТБ“ Бисер
Коментари Харесай

Прокуратурата обгрижва основния свидетел по ”Делото КТБ” Бисер Лазов

Утре продължава чуването на главният очевидец по „ Делото КТБ “ Бисер Лазов. Цялото правосъдно съвещание през днешния ден мина в чуване на разказаите му. Утре делото ще продължи по същия метод. Въоръжената защита на зам.-главния прокурор Иван Гешев, който е още веднъж командирован особено поради този очевидец, се грижеше и за неговата сигурност.
Както вътре в залата, по този начин и пред нея, по време съвещанието и в почивките, неразделно участваха охранители, които очевидно пазеха Гешев. В моментите на почивката, когато Гешев не беше в залата, само че главният очевидец оставаше в нея, защитата стоеше компактно до него. Самият зам.-главен прокурор пред очите на всички, се погрижи да заведе персонално Лазов до служебната тоалетна на етажа, на който се намира залата в Специализирания съд. За предходното съвещание, което се провали заради неявяването на четирима очевидци Иван Гешев не беше командирован. Присъствието му в залата очевидно беше особено поради Лазов.

В началото на съвещанието арбитър Вирджиния Петрова обясни на Бисер Лазов, че той има право да употребява бележки, с цел да си оказва помощ с фактологията на описа си с числа или имена. В хода на чуването обаче юрист Константин Симеонов обърна внимание на съдията, че Лазов не употребява бележки, а чете написан тест, което беше явно за всички в залата от ритмичното следене и прелистване на страниците. Съдия Петрова изиска дебелата директория пред Лазов и съобщи, че това са бележки, макар изказванието на юристите, че той чете личните си показания буквално. Възражението на юрист Симеонов накара зам.-главния прокурор Гешев да се изправи от мястото си. Съдията не одобри възражението на Симеонов, след което Гешев си седна.

Бисер Лазов в последователен ред обясняваше какво се е случвало съгласно него от 1994 година, когато се среща с Цветан Василев. В днешното съвещание разказът му стигна до интервала 2009 -2011 година. В залата се разясняваше, че обясненията му звучат толкоз неуместно и толкоз обикновено, че чак е обидно да бъдат слушани. Авокат Лулчева помоли още при започване на описа на Лазов да бъде конкретизирано какво значи " Фирмата " тъй като Лазов твърди, че по този начин се назовава съвкупността от всички компании на Цветан Василев, само че без да изясни кои са в действителност те. От думите му стана ясно единствено, броя на въпросните компании се е променял, само че още веднъж не бяха конкретизирани.

Заседанието в утрешния ден е планувано за 10 часа. Всички чакат съдията да даде опция на юристите от отбрана да стартират да задават въпроси към Бисер Лазов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР