Утре предстои избора на Иван Гешев за нов главен прокурор.

...
Утре предстои избора на Иван Гешев за нов главен прокурор.
Коментари Харесай

Пореден протест срещу номинацията на Гешев за главен прокурор

Утре следва избора на Иван Гешев за нов основен прокурор. В навечерието на избора самодейността "Правосъдие за всеки " провежда следващ марш за правораздаване под надпис "Светлината пробива мрака ".

Шествието ще премине през площад "Независимост " и ще приключи пред Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

Протестиращите обявиха, че имат намерение малко по-късно да създадат жива верига със светлини и фенери в Тригълника на властта.

Едно от главните претенции е нова процедура за избор на основен прокурор, както и съществени промени в правосъдната власт. Според хората тук конкуренцията, в която взе участие единствено един претендент, е предрешена авансово. Освен това се насочат съществени рецензии към работата на държавното обвиняване.

Очаква се на следващия ден по време на чуването на заместника на Цацаров още веднъж да има демонстрации пред постройката на Висш съдебен съвет. До момента редица организации са изпратили въпроси към Иван Гешев. Новият основен прокурор би трябвало да встъпи в служба януари следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР