Утре от 9:30 часа в сградата на Изпълнителната агенция за

...
Утре от 9:30 часа в сградата на Изпълнителната агенция за
Коментари Харесай

Среща на организациите за иновации от Западните Балкани с Мария Габриел

Утре от 9:30 часа в постройката на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в София ще се организира среща на водачите на организациите, виновни за развиването на нововъведенията и стартъп екосистемите от района на Западните Балкани.

 © БГНЕС
Специален посетител на събитието ще бъде еврокомисарят по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.

Инициатор и уредник на срещата е ИАНМСП в лицето на изпълнителния шеф Бойко Таков, а в събитието присъединяване ще вземат още Саша Иванович, държавен секретар на Дирекцията за нововъведения и инфраструктура към Министерство на науката на Република Черна Гора, Сокол Нано, изпълнителен шеф на Агенция за развиване на вложенията на Република Албания, както и представители на Иновационния фонд на Република Сърбия и Фонда за нововъведения и софтуерно развиване на Република Северна Македония. Ще участват и представители на Министерство на стопанската система и Илия Кръстев, ръководител на УС на Българката аутсорсинг асоциация.

По време на срещата ще бъдат разисквани положителните практики за поощряване на нововъведенията в района, както и трендовете в новаторското и софтуерното развиване на България, Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и Албания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР