Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно

...
Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно
Коментари Харесай

Затруднено преминаване през тунел „Ечемишка“ утре заради учение

Утре от 9:00 ч. до 15:00 ч. ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна на тунел „ Ечемишка “ на автомагистрала „ Хемус “. Трафикът ще се прави в двете посоки в тръбата за София. Ограничението е за провеждането на взаимно обучение на Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Областна администрация и общините на територията на София област, Центъра за незабавна здравна помощ, Българския Червен кръст и доброволци. Целта е повишение на готовността за деяние на силите и средствата от Единната избавителна система за реагиране при бедствия и изключителни обстановки.

В учението ще се симулира тежка пътна злополука с жертви и пожар в оборудването. За провеждането му в София идват специалисти от Швейцария, които са едни от най-хубавите в Европа при оправянето с спешни обстановки в тунели.

Симулацията, която ще бъде направена в „ Ечемишка “, е за случай сред лека кола и товарен автомобил с следващ пожар на към 200 от изхода на оборудването в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара катастрофира на към 120 м след него. Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В транспортните средства има потърпевши и затиснати пасажери.

При образователната обстановка ще се проведат дейности за гасене на пожара и избавяне на хората. На потърпевшите ще бъде оказана първа здравна помощ, психическа поддръжка на място и превозване до болнично заведение. Ще бъде основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието, ръководство на светофарната уредба, вентилационната система, основаване на краткотрайна организация на придвижването и други Очаква се в симулацията да вземат участие над 50 души и профилирана техника.

Съвместното обучение на Министерство на вътрешните работи и АПИ ще се организира в ремонтираната през 2017 година тръба за Варна на тунел „ Ечемишка “ на автомагистрала „ Хемус “. Съоръжението е с дължина 775 м и е в употреба от 1984 година Сега тръбата е с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР