Утре – 16 август, започва строителството на 16,3 км от

...
Утре – 16 август, започва строителството на 16,3 км от
Коментари Харесай

Утре започва строителството на още 16 км от АМ Хемус

Утре – 16 август, стартира строителството на 16,3 км от автомагистрала „ Хемус “ сред Буховци и Белокопитово, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет. На първата копка ще участват министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов, регионалните шефове на Шумен и Търговище - проф. Стефан Желев и Митко Стайков, народни представители.

Участъкът от Автомагистрала „ Хемус “ от км 310+940 до км 327+260 ще бъде построен от ДЗЗД „ Хемус-16320 “. Строителният контрол ще се реализира от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.

В 10.45 часа министър Нанков ще посети Търговище, където ще ревизира ремонтните действия на ОУ „ Христо Ботев “. Обектът се извършва по финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ план за възобновяване на просветителна инфраструктура. Министърът ще посети и спортната зала в града, за ремонта на която бяха обезпечени средства от държавния бюджет.

В 11.45 часа министърът на районното развиване и благоустройството ще бъде в Шумен, където ще посети ОУ „ Илия Рашков Блъсков “. След това той ще прегледа санираните блокове на ул. „ Цар Освободител “ №1-3 в града и ще се запознае с осъществяването на плана за благоустрояване на региона на кръстовището на ул. "Станционна " и бул. "Симеон Велики ", финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “. В Шумен министър Нанков ще посети и Индустриалната зона.

На събитията е поканен да участва и министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР