Утре, на редовно заседание, правителството ще разгледа Проект на постановление

...
Утре, на редовно заседание, правителството ще разгледа Проект на постановление
Коментари Харесай

МС ще разгледа проекта за новата минимална работна заплата от 560 лв.

Утре, на постоянно съвещание, държавното управление ще прегледа Проект на разпореждане за установяване на нов размер на минималната работна заплата за страната, оповестява пресцентърът на кабинета. Предложението, разисквано и със обществените сътрудници, е минималната работа заплата да се повиши от първи януари 2019 година от 510 на 560 лв..

Министерски съвет ще разиска и план за изменение на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, призната с разпореждане номер 30 на Министерски съвет от 2000 година, оповестиха от държавната пресслужба. В предварителния дневен ред от 45 точки има предложение за одобрение на спомагателен трансфер по бюджета на държавното публично обезпечаване за 2018 година, както и оферти за спомагателни разноски по бюджетите на няколко министерства.

Очаква се кабинетът да прегледа план на решение за предоставяне на единодушие ръководителят на ръководещия орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност " в Министерството на стопанската система да подпише административен контракт за даване на безплатна финансова помощ за създаване на междусистемна газова връзка Гърция - България.

Правителството ще прегледа план на разпоредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища.

Кабинетът ще разиска и изменение на решение номер 611 на Министерски съвет от 2018 година за одобрение на План за деяние, включващ ограничения за осъществяване на желанията на република България за присъединение към Валутния механизъм 2 и към Банковия съюз на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР