Утре, на 13 ноември, излизат седемте юбилейни издания, посветени на

...
Утре, на 13 ноември, излизат седемте юбилейни издания, посветени на
Коментари Харесай

Излизат юбилейните издания на поредицата за Хари Потър с корици от Любен Зидаров

Утре, на 13 ноември, излизат седемте юбилейни издания, отдадени на " момчето, което оживя " – датата, на която през 2000 година в България се появява първият разказ " Хари Потър и Философският камък ". Кориците на юбилейните издания на поредицата са нарисувани от изключителния български илюстратор Любен Зидаров, заяви издателство " Егмонт ".

Премиерата на българските издания, съчетана с празнична стратегия и начало на цяла година юбилейни тържества, ще бъде в Националния замък на културата - клуб 1 (13 ноември, от 18 часа, вход свободен).

Утре на същото място и по същото време ще се организира финалът на националния конкурс за авторска рисунка, въодушевена от романите. В конкуренцията вземат участие 896 деца от 1-и до 7-и клас от цялата страна, а самият Любен Зидаров, влогърът Стан и един от най-запалените почитатели на книгите – Михаил Костов, журирали самодейността, персонално ще връчат премиите на спечелилите в три възрастови категории. Малко по-рано, от 16 часа, " Клуб 1 " ще отвори вратите си, с цел да показа галерия с рисунки от състезанието.

От предходната седмица в градинката на " Кристал " в София са показани в изложба навън произведения на Любен Зидаров към седемте юбилейни издания. Изложбата ще продължи до 17 ноември, в това число.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР