Утре министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър

...
Утре министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър
Коментари Харесай

Кирил Ананиев ще открие изцяло реновираната Послеродова клиника на “Майчин дом”

Утре министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила ще открие напълно реновираната Послеродова клиника на “Майчин дом”.

Общият размер на инвестицията е близо 600 хиляди лева, от които за ремонт на клиниката – 394 000 лева, финансови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. Други 200 хиляди лева Министерство на здравеопазването е дало на профилираната болница за съоръжение на структурата.

“Майчин дом” е най-голямата акушеро-гинекологична болница, с максимален брой новородени бебета на година. 3910 са проплакалите през 2017 година деца.

Наскоро към лечебното заведение беше открита единствена по рода си в България съвременна лаборатория с съоръжение, което дава отговор на най-високите международни стандарти за проучване на разнообразни болести, измежду които и “човешки папиломен вирус”, извършител на рак на шийката на матката. Ранната и прецизна диагностика на HPV е най-хубавата предварителна защита за този вид онкологично заболяване.

Болницата работи и с съвременна инсталация за така наречен безкръвни или лапараскопски интервенции.

Фокус през тази година ще бъде построяването на център за интервенции и лекуване на рак на гърдата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР