Утре изтича тримесечният срок, в който вече регистрираните сдружения и

...
Утре изтича тримесечният срок, в който вече регистрираните сдружения и
Коментари Харесай

Изтича срокът за смяната на имената българските клубове в Северна Македония

Утре изтича тримесечният период, в който към този момент записаните сдружения и фондации в Северна Македония би трябвало да подадат заявки за смяна на имената си, в случай че те се считат за противоречиви, в противоположен случай ще бъдат заличени.

От българското съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид е подадено искане до Централния указател в Република Северна Македония за " уеднаквяване на работата на сдружението с промените и допълненията на Закона за сдруженията и фондациите ”, оповестяват медиите в страната, цитирайки известие на Централния указател. Според институцията, „ процедурата по настояването към момента продължава и няма подадено заявление от сдружението " Ванчо (Иван) Михайлов " от Битоля ”.

За Българска телеграфна агенция ръководителят на сдружението „ Цар Борис Трети ” в Охрид Томе Блажески посочи, че изпратеното до Централния указател писмо от началото на февруари е с искане на разяснения за метода, по който записаното през ноември 2021 година, по Закона от 2010 година съдружие би трябвало да съгласува работата си по новоприетия закон, само че не е отправяно искане за смяна на името на сдружението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР