Утре е последният ден, в който ще важат полиците на

...
Утре е последният ден, в който ще важат полиците на
Коментари Харесай

Шофьорите със застраховки в Олимпик незабавно да сключат нови, съветват от КФН

Утре е последният ден, в който ще важат полиците на банкрутиралата кипърска застрахователна компания " Олимпик ", предизвестяват от Комисията за финансов контрол. От КАТ оповестиха, че за няколко дни няма да глобяват водачи със застраховки от компанията. От КФН обаче поучават хората неотложно да сключат нови застраховки " Гражданска отговорност, " тъй като в случай че провокират злополука след 18 август, ще би трябвало да изплащат сами нанесените вреди.

В момента 197 551 са настоящите полици на банкрутиралата кипърска компания " Олимпик ". Повече от половината от тях са с заплащане на тримесечни вноски.

От Комисията за финансов контрол поучават хората незабавно да прекратят заплащанията си към банкрутиралия осигурител, с цел да лимитират загубите си. Кипърската компания дължи обезщетение на всички за оставащия период на застраховката след 17 август.
Ралица Агайн Гури, заместник-председател на КФН: За остатъка от периода на контракт имат право да си получат парите назад, само че това ще се случи в общата разпродажба на застрахователя, който е кипърски.
За задачата клиентите на " Олимпик " би трябвало да подадат заявление във компанията, която към момента има работещ клон у нас. Хората също по този начин не би трябвало да се тормозят за изплащането на застраховки при настъпване на произшествие до 17 август в това число. То ще се поема от българския гаранционен фонд.
Ралица Агайн Гури, заместник-председател на КФН: Вярвам, че при всички положения хората ще бъдат заслужено обезщетени, защото това е планувано и в закона на Кипър.

 Шофьорите със застраховка в „ Олимпик ” няма да бъдат глобявани в идващите дни Шофьорите със застраховка в „ Олимпик” няма да бъдат глобявани в идващите дни
Полицаите няколко дни няма да глобяват водачите, сключили застраховка във банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик”. Ще има единствено прочие..

От КФН са безапелационни, че няма връзка сред повишението на цените на " Гражданската отговорност " и банкрутиралата компания.

И до момента в който на равнище надзорен орган условията са ясни, хората, сключили застраховка към банкрутиралата компания, имат своите терзания.
Миналата седмица се говореше, че щяха всички застраховки да си останат, само че в този момент разбрахме, че ще се прекратят с дата 17 август.Денис Арнаудов, студент: Бях мощно отчаян, нали въпреки всичко има още интервал на деяние на тази застраховка, а пък въпреки всичко съм платил едни 190 лв., които не знам дали ще получа обезщетение
Експертите поучават преди да сключим застраховка да сме по-внимателни. Да проучим компанията и да не се подгъгваме от цената, с цел да нямаме проблеми по-късно.
Цветомир Панагюрски, представител на застрахователна компания: Проблемът на българина е, че най-много го интересува цената. Това не е доста вярно, тъй като в случай че съм откровен сега, цената на " Гражданската отговорност " е много ниска за компенсациите, които заплащат застрахователите.
От компанията също по този начин обръщат внимание, че отговорност за невалидните след 18, петък, полици носи само банкрутиралата компания, а не новия осигурител.

Ето за какво от КФН още един път припомнят, че " Гражданската отговорност " е наложителна и в случай че водачите не я имат, самите те ще носят отговорност за вредите при злополука.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР