Утре е извънредната сесия на СОС ще се обсъди решението

...
Утре е извънредната сесия на СОС ще се обсъди решението
Коментари Харесай

Борислав Игнатов: Състоянието на Рилския водопровод към Мало Бучино е лошо

Утре е изключителната сесия на СОС ще се разиска решението за водната рецесия в Перник. Това съобщи общинският консултант от "Демократична България " арх. Борислав Игнатов в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"Бяха показани обстоятелствата за положението на Рилския тръбопровод към Мало Бучино доста идеално, само че сигнали на жители и персоналната ми инспекция показаха друго. Навсякъде имаше течове, тръбите корозират, а шахтите не са заключени и сухи. Трябва да се желае отговорност от "Софийска вода ", сподели още той.

Припомняме, че на съвещание на 23 януари Министерският съвет изиска позволение от Столичния общински съвет да бъде сбъднат проектът за обезпечаване на вода за Перник като количества от язовир "Бели Искър " преминат през водопровода на София. Утре на съвещание столичните общинари би трябвало да разрешат ВиК системата на столицата да се употребява за отклоняване на вода от язовир „ Бели Искър “ през "Мало Бучино нов " до Перник.



"Уверенията от държавното управление, общинските съветници на ГЕРБ и Фандъкова, че няма да се подвига цената на водата в София, не са правилни ", добави арх. Игнатов.

"Солидарни сме с жителите на Перник и желаеме те да имат вода. Но за какво Фандъкова не поеме персонално отговорност за водата на София. Стената на бент. Бели Искър е за ремонт от 10 години. Вероятно е южните квартали в София да минат на воден режим ", разяснява още Грети Стефанова от "Демократична България ".

Кабинетът одобри проекта за Перник, желае от СОС позволение да пусне водата от Белмекен

"Харчат се огромни средства в спешна обстановка, без да имат покритие. Могат да се създадат разнообразни байпаси през бент. Бели Искър, без да минават през София ", предложи общинският консултант.

"Кметът на София би трябвало да поеме от отговорността. Ние ще помогнем, само че дано знаем истината за положението на язовира ", приключи Грети Стефанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР