Утре, 8 септември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се

...
Утре, 8 септември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се
Коментари Харесай

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по автомагистралите утре

Утре, 8 септември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите. За облекчение на трафика ще има две ленти за София и една за Кулата и Варна в секторите с ремонт на Автомагистрала "Струма " и Автомагистрала "Хемус ", оповестиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура ".

Целта на ограничаването е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с упования натоварен трафик АПИ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите. Съвместната заповед за прекъсване на придвижването на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело "Национална полиция " и ИА "Автомобилна администрация ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР