Утре, 7 септември, стартира поредното издание на веломаратона Дунав Ултра.

...
Утре, 7 септември, стартира поредното издание на веломаратона Дунав Ултра.
Коментари Харесай

Остава ден до старта на Дунав Ултра 2018

Утре, 7 септември, започва следващото издание на веломаратона " Дунав Ултра ". Участниците ще преодолеят разстояние от 730 километра сред селата Куделин и Дуранкулак.
 Ултрамаратонецът Красимир Георгиев съумя - пробяга 220 км за 36 часа
Маршрутът на запалянковците минава преминава през общо 72 села и 17 града в Северна България.

Инициаторът на събитието Борис Бегъмов не крие, че зад проявата стои задачата за развиването на Северна България като туристическа дестинация, като маршрутът е селекциониран по този начин, че да минава през емблематични места за считания за изостанал район на страната.

За събитието у нас идват колоездачи от цяла Европа, като има даже посетители от далечна Австралия. " Този тип туризъм занапред ще се развива ", сподели Бегъмов неотдавна в ефира на " България он Еър ".



Повече за " Дунав Ултра ":

Колоездачно премеждие по поречието на река Дунав до Черно море. Основна цел на събитието е изминаване сполучливо на дистанцията на едноименния маршрут с велосипед – самостоятелно или екипно, само че наложително 100% на личен ход.

Велопреходът не е съревнование, а групово спортно преживяване и персонално предизвикателство за всеки участник. По време на прехода всички участници започват дружно, само че всеки може да следва собствен личен проект за прекосяване, лично движение и надлежно скорост.

До присъединяване се позволяват само лица, навършили пълнолетна възраст, а по време на напредването от една точка до друга се позволява прилагане на личен съпътстващ логистичен, механически или различен тип съпорт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР