Утре - 4 август, стартира ремонтът на Околовръстния път на

...
Утре - 4 август, стартира ремонтът на Околовръстния път на
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих

Утре - 4 август, започва ремонтът на Околовръстния път на Исперих. Това са близо 5 км второкласна и третокласна мрежа в секторите от път III-205 Разград - Исперих - Стефан Караджа и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих - Дулово в урбанизираната територия на града. Инвестицията от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура " е за над 5,7 млн. лева
Ремонтът на път III-205 от Разград - Исперих - Стефан Караджа " /от км 31+281 до км 31+935/ съответствува с улица „ Васил Левски " в гр. Исперих. Дължината на сектора е 0,6 км. Ще се ремонтира и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих - Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съответствува с улиците „ Никола Вапцаров ", „ Васил Левски ", „ Христо Смирненски ", „ Ахинора " и „ Арда " в града, с обща дължина 4,1 км.
Двете прави са с висока активност на придвижване и от огромно социално-икономическо значение за района. Всекидневно се употребяват от голям брой жители за постигане до работните им места и рейсове. Проектът планува нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възобновено отводняването посредством разчистване на канафките, покачване на дъждоприемните шахти и други Отсечката ще е с актуализирани пътни знаци и хоризонтална маркировка.
Ремонтно-възстановителните работи ще се извършват поетапно, а придвижването ще се прави в една лента. Трафикът по ул. „ Ахинора " ще се ограничи напълно за времето на ремонта заради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропущат единствено коли на незабавна помощ, обслужващи близката болничното заведение. Останалите моторни транспортни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „ Гео Милев " и „ Димитър Полянов ".
Ремонтните действия се извършват от сдружението, с което АПИ има контракт за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Срокът за осъществяване на строителните работи е до края на ноември т. година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР