Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден, от

...
Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден, от
Коментари Харесай

Спират движението на камионите над 12 т по автомагистралите

Утре - 29 април, последният почивен ден за Великден, от 14 ч. до 20 ч. се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.
Съвместната заповед за прекъсване на придвижването на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело „ Национална полиция " и ИА „ Автомобилна администрация ". Тя планува ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа:
• автомагистралите;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
• път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " ;
• път I-4 п. в. „ Коритна " - Велико Търново - Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " - София;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път на град София;
• път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).
За облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване от 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник - 30 април, когато доста хора ще пътуват към столицата, в секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус " и „ Тракия " ще има две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове. Обновяването на оборудванията, изграждани преди повече от 30 години, е неотложно и би трябвало да бъде направено, с цел да се пътува по-късно доста по-удобно и безвредно.
На Автомагистрала „ Тракия " се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата.
За да се избегне правата в ремонт над река Елшишка при 89-ти км на Автомагистрала „ Тракия " водачите могат да употребяват и следните различни направления:
• пътен възел „ Церово " на Автомагистрала „ Тракия - път III-8402 /Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември/ - път I-8 /Лозен - Звъничево - Пазарджик/ - път II-37 /Пазарджик/ - пътен възел „ Пазарджик " на Автомагистрала " Тракия " ;
• пътен възел „ Церово " на Автомагистрала „ Тракия - път III-8402 /Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември/ - път I-8 /Лозен - Звъничево - Пазарджик/ - пътен възел „ Цалапица " на Автомагистрала " Тракия " ;
• пътен възел „ Калугерово " - път III-803 /Динката - Драгор/ - път II-37 - пътен възел „ Пазарджик " на Автомагистрала " Тракия ".
На Автомагистрала „ Хемус " на територията на Софийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел „ Витиня ".
В секторите при 19-ти км /виадукт „ Потоп " / и при 36-ти и 37-ми км /виадукт „ Коренишки дол " / от 10 ч. в неделя - 28 април, до 10 ч. във вторник - 30 април, ще има две ленти за София и една за Варна.
На виадукта при 51-ви километър трафикът минава в двете посоки в платното за София. Поради ремонт на тръбата за София на тунел „ Витиня " на Автомагистрала „ Хемус " придвижването се реализира в двете посоки в главно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия тип и със същите системи за сигурност.
В правите с ремонт водачите е належащо да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване при осъществяването на строителни работи и въведените краткотрайни организации или да употребяват различни направления. Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Тракия " в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус " в посока Монтана и Видин - проходът „ Петрохан " и Искърското дефиле.
За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 29 април /вторник/ ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин ".
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Карта с краткотрайната организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 година в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР