Утре, 22 май 2019 г., от 13.00 ч. омбудсманът Мая

...
Утре, 22 май 2019 г., от 13.00 ч. омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова и адвокати на среща при правосъдния министър

Утре, 22 май 2019 година, от 13.00 ч. омбудсманът Мая Манолова и юристи, представители на Facebook общественост на българските юристи, ще се срещнат с правосъдния министър Данаил Кирилов и чиновници на Агенцията по вписванията по отношение на проблеми, които срещат при всекидневната си работа с Търговския указател.

Срещата ще се състои в Министерството на правораздаването, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана. Припомняме, че на 17 май 2019 година, юристи от фейсбук общността сезираха с отворено писмо омбудсмана, в което настояха тя да отбрани гилдията и клиентите им поради систематичното постановяване на непозволени отводи от страна на длъжностните лица от Търговския указател.

В понеделник Манолова се срещна с представители на юристите и пое ангажимент да провежда среща при министъра на правораздаването, на която да бъдат сложени проблемите, упоменати в отвореното писмо.

Освен това омбудсманът се ангажира и с правенето на законодателни оферти, които да подобрят работата на Търговския указател и Агенцията по вписванията.

Целта им ще бъде въвеждането на ясни правила, които да водят до обезщетяване на вредите, претърпени от жителите при непозволени отводи на длъжностните лица, в това число възобновяване на разноските при противозаконни отводи. Ще упорства и за ограничения, които да уеднаквят методите, по които работят и вписват обособените длъжностни лица.

На срещата в Министерството на правораздаването са поканени и представители на Висш съдебен съвет по отношение на проблеми с достъпа до електронното правораздаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР