Утре, 19 юни, приключва общественото обсъждане на Подробния устройствен план

...
Утре, 19 юни, приключва общественото обсъждане на Подробния устройствен план
Коментари Харесай

Ще се застроява ли Борисовата градина - общинските съветници продължават да спорят

Утре, 19 юни, завършва публичното разискване на Подробния организационен проект на Борисова градина. Основнията въпрос, който тревожи всички, е дали обичаното място на столичани ще се застроява.
Преди седмица архитектът на плана за обновяване на Борисова градина проф. Атанас Ковачев съобщи, че е направил всичко, с цел да се минимизира застрояването на парка и е афектиран от изказванията за противоположното.
Един от съперниците, които настояват, че новият план на Борисовата градина ще докара до нейното застрояване е Марта Георгиева , която изложи своите причини пред bTV в спор с сътрудника си Ботьо Ботев от ГЕРБ.
„ Това, което споделям, е обективно. Има го черно на бяло – на картинка и на цветни карти ”, съобщи Марта Георгиева.
„ На въпроса дали се планува застрояване на Борисовата градина от неговия план, отговорът е категоричен – изрично да, планува се доста съществено застрояване ”, твърдо е уверена в Георгиева.
„ Не е единствено на гара „ Пионер “, той планува застрояване в резерватната част, това е въпросното климатично учебно заведение, цели три здания двуетажни на място, на което сега няма ”, сподели общинският консултант от ДСБ.
„ Извадила съм всички обекти планувани в проекта. В момента, в който стигнах до 10 000 квадратни метра, стопирах ”, сподели Марта Георгиев, която отбелязва, че с изключение на плануваните здания, планът планува и основаването на „ голяма алея към братската могила ”, която също ще промени фрапантно растителността в парка.
„ Категорично изборът на екип е на база на избор от страна и на жури. Категорично беше декларирано от кмета и от основния проектант, че няма да се застрои ново застрояване в Борисова градина. За страдание, сме очевидци на сходни операции за всеобщо строителство и сечи “, сподели Ботьо Ботев, общински консултант от ГЕРБ в СОС.
Ботев напомни, че емблематични обекти в парка като къпалня „ Мария Луиза ” са попаднали в частни ръце точно по време на синьото ръководство на София. Марта Георгиева пък съобщи, че актуалното ръководство е заслужен правоприемник на „ модела Софиянски ”, въпреки и да се крие зад усмихнато лице.
„ Не би трябвало да се търси опрощение за настоящето положение на нещата и актуалното ръководство в неща, които са се случили преди толкоз години ”, съобщи Георгиева.
Ботев прикани да не се манипулира обществото и означи, че всеки може да се включи в разискването на плана за Борисовата градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР