Утре, 19 септември, се отваря за движение участъкът от бул.

...
Утре, 19 септември, се отваря за движение участъкът от бул.
Коментари Харесай

Пускат движението по жълтите павета в столицата

Утре, 19 септември, се отваря за придвижване секторът от бул. " Цар Освободител " сред бул. " Васил Левски " " и ул. " 15 ноември " (сградата на БАН). Това сподели пред публицисти заместник-кметът на София по направление " Обществено строителство " инж. Ангел Джоргов, представен от Българска телеграфна агенция.

Участъкът беше затворен от края на юли поради пренареждане и замяна на жълтите павета.

За ремонта са употребявани достоверните павета от ремонтирания сектор. В този сектор единствено пътните платна са пренаредени по-основно, защото имаше формирани коловози. Основата в този момент е по-добра, това ще помогне за тежкото натоварване, за което тази настилка не е планувана, в този момент да поема по-лесно трафика, уточни Джоргов.

Идеята на ремонта е там, където паветата са в относително положително положение, да не се пипат, защото при самия ремонт и монтаж отначало се рискува, изясни заместник-кметът и добави, че по тази причина се пренареждат там, където има потребност. Това са главно пътните платна, където е доста тежкото натоварване. Зоната пред Народното събрание не е пренареждана, тя е в относително положително положение, най-много поради това, че там се движат най-вече пешеходци, изясни Джоргов.

Предвижда се ремонт да бъде юридически на кръстовището пред Българска академия на науките на бул. " Цар Освободител " с ул. " 15 ноември " и на две-три места главно в посока бул. " Раковски ", което ще бъде направено в края на пролетта - началото на лятото, когато можем да си позволим да ограничаваме придвижването на толкоз централен бул., уточни Джоргов.

Ангел Джоргов напомни, че жълтите павета са на 100 години и са културна полезност. Такива павета не се създават повече и по тази причина всяко едно от тях, което разрешава, се употребява още веднъж, даже да има някъде някое отчупено ъгълче. Бракуват се само тези, които са счупени, изясни той.

Имаме известно количество на склад, което ни оказа помощ и при този ремонт, и в другите сектори с жълти павета, където се постановат местни поправки, сподели заместник-кметът. Той добави, че като % много малко от тези, които са на склад, са били вложени при ремонта на сектора.

В последните няколко дни се прави фугиране на паветата в ремонтирания сектор, като се употребява класическа технология за редене на паваж с пясък, изясни Джоргов в отговор на въпрос.

Гаранцията на ремонта е 5 години, само че се надяваме да устоят повече, сподели заместник-кметът.

Ангел Джоргов заяви още, че за ремонт от на следващия ден ще бъде затворен сектор от ул. " Кукуш ". Той уточни, че ремонтът на улицата е неотложен от години, общината има влезнало в действие позволение за градеж. Строителството е разграничено на четири стадия, които ще се работят настрана, тъй че да се пречи по-малко на жителите и бизнеса. На ул. " Кукуш " е планувано да се построи нов канал, нов тръбопровод, ново улично осветяване.

Ремонтът стартира с сектор от към 500 метра сред ул. " 3020 " и 90-градусовия завой при магазин " 346 ", който би трябвало да бъде подготвен до края на ноември, а останалите сектори се планува да се работят през пролетта, сподели Ангел Джоргов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР