Утре, 17 май, в 11.00 часа на входа на морската

...
Утре, 17 май, в 11.00 часа на входа на морската
Коментари Харесай

Медицински университет Варна организира 5-ти Юбилеен Фестивал Море и Здраве

Утре, 17 май, в 11.00 часа на входа на морската градина ще бъде открита галерия на тематика „ Спорт, море и здраве “, с която стартират мероприятията от петия фестивал „ Море и здраве “. Тази година МУ-Варна получи самопризнание от Европейската комисия, посредством отразяване на  Фестивала „ Море и здраве “ като едно от интернационалните събития, отдадени на Европейския ден на морето. Фестивалът ще бъде включен и като част от мероприятията, отдадени на Европейската седмица на Общественото здраве (Public Health Week 2019) на Европейската асоциация на публичното здраве.

Вижте цялата стратегия на Фестивала:

17 май

10:00- 12:00 ч. Ускорен курс по ветроходство за начинаещи - теоретично образование, Музей по история на медицината Ветроходството е един от най-древните способи за напредване по вода. Днес то е знак на авторитет и благоденствие. В спортно отношение то дава опция на хора от друга възраст да се допрян до магията и хубостта на морето, поддържайки положително здраве, физическа форма и развивайки възприятие за баланс и работа в екип.

11:00 ч. Откриване на галерия „ Спорт, море и здраве “, Вход на Морска градина

13:00- 17:00 ч. Ускорен курс по ветроходство за начинаещи - практическо образование, Морска гара - Варна, лодка „ Хигия “ Овладяването напразно и способността да навигираш ветроходна лодка в посоката, която си избрал, е предизвикателство, изискващо синхронизация и работа от всички на борда. Курсът ще даде съществени знания за устройството и правилата на придвижване на ветроходна яхта, по метеорология и крайбрежна навигация, както и умения за независимо ръководство на ветроходна яхта в спокойни води.

14:00-15:00 ч. Откриване на Пети юбилеен фестивал „ Спорт, море и здраве “, Първа публика на МУ-Варна Научна конференция с пленарни отчети. Представяне на резултати от научни проучвания на преподаватели и студенти от медицинските университети, разкриващи връзката сред спорта, морето и здравето.

15:00-16:00 ч. Първа постерна сесия

16:30- 17:30 ч. Втора постерна сесия

 

18 май,плаж пред хотел „ Азалия “, к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “

10:00 -10:30 Паневритмия на плажа Паневритмията, основана от международно приетия български мъдрец Петър Дънов, дава опция за холистичен метод към здравето. Тя е система от гимнастически извършения, които съчетават придвижване, слово, музика, мисъл и въздействие на естествената естествена среда. Целта на танца е реализиране на естетика с природата, Бог и вселената. Паневритмията е основана на философия, която показва пет „ универсални правилото на Любовта, Мъдростта, Правдата, Добродетелта и Истината “ и дава опция за връзка със светлината и фините светове.

10:00-16:00 ч. Таласотерапия за лице и тяло СПА процедурите с морска вода са идеалният метод да съчетаете потребното с приятното. Студентите от МУ-Варна ще Ви пренесат в един нов свят на релаксация с процедурите с артикули от морски съставки, които са подготвили за Вас.

10.30 – 11.00 Оздравителна гимнастика Упражненията, включени в гимнастиката, имат възстановителен и профилактичен резултат. Те построяват здрава мускулатура, придават независимост в придвижването на гръбначния дирек, построяват вярна стойка, предотвратяват контузии и болести на опорно-двигателния уред. С нейна помощ Вие ще възвърнете подвижността и тонуса си.

11.00 – 12.00 Щафетни игри Проучвания демонстрират, че хората, които спортуват, реализират по-добри резултати и имат по-големи достижения от всички останали. Доказателство за това са студентите на МУ-Варна, които ще премерят своите сили и ще покажат съвършена работа в екип в забавните щафетни игри.

11:30 – 14:30 Работилница за хубави неща Морето въодушевява! Не един и двама писатели, художници, поети, статуи и създатели са посветили работата си на безкрайното синьо море. Работно ателие за изобретателни и креативен персони в границите на фестивала „ Море и здраве “ ще посрещне всички искащи да изработят предмети и декорации от черупки, миди, водорасли, раковини и златист пясък, а умело жури ще награди най-значимите произведения.

12:00 -12:30 Демонстрация на морски възли Морските възли са най-различни по своето предопределение, метод на завързване и външен тип. Умелото им връзване е основно изискване за моряшкото майсторство. Капитанът на ветроходната лодка на МУ-Варна ще разкрие техните тънкости пред всички искащи да ги усвоят.

12:30 – 13:30 Обедна отмора

13:30 – 14:00 Водна гимнастика Специалистите от Учебен бранш „ Кинезитерапия “ ще дават опция на искащите да се включат и да усетят удобното влияние на водната гимнастика върху опорно-двигателния уред, скелетната мускулатура и психо-емоционалния тонус.

13.30 - 14.30 Спортни и занимателни игри на плажа Най-забавните спортни игри ще провокират у Вас незабравими страсти. Ще имате опция да играете в екип, да упражнявате бързината и ловкостта си и да се забавлявате с другари.

14:30 Спортни танци Спортните танци с тяхната разноцветност, активност и позитивност носят ведро въодушевление на всички. Приятни страсти и наслада, придвижване на чист въздух – какво по-добро за здравето! А когато това се случва на морския бряг, заниманието е обезпечено.

15.30 – 16.00 Почистване на плажа край Хотел „ Азалия “ След приятните интензивни занимания на брега би трябвало да се уверим, че оставяме плажа чист! 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР