Утре, 17 март, се навършват 40 години от една от

...
Утре, 17 март, се навършват 40 години от една от
Коментари Харесай

Димитър Пенев се спомни за екзекуцията на Ливърпул: Беше гордост, всичко се случи бързо

Утре, 17 март, се навършват 40 години от една от най-великите победи в историята на българския футбол - тази на ЦСКА над Ливърпул с 2:0, тогава настоящ притежател на КЕШ. Този триумф разрешава на " армейците " да се класират на полуфинал в шампионата, където обаче отпадат от немския колос Байерн Мюнхен.

Димитър Пенев е помощник-треньор на Аспарух Никодимов при великия триумф. Ето какво си спомни Стратега пред " Мач Телеграф ".

" Това е един спомен, който не се не помни. Спомените са нещо огромно и велико, а този е доста скъп. ЦСКА играеше с огромни тимове и побеждаваше. Чувството беше доста хубаво. Имаше преводачи и хора, които се грижеха преди мача и ревизираха тяхната преса. Гледахме да ги разучим по допустимо най-хубав метод. И те нас ни познаваха добре. България е известна освен с футболните си триумфи, само че и с другите спортове, като волейбол, лека атлетика и така нататък Те имаха информация за нас, само че и ние имахме за тях ", стартира Пената.
 Гарсес чества през днешния ден
Гарсес чества през днешния ден

Става на 25 години

" Срещата наближаваше, а напрежението се покачваше. Това обаче не си пролича на терена. Ние бяхме доста умел тим с играчи като Стойчо Младенов, Спас Джевизов, Георги Димитров и така нататък Навсякъде се говореше за този мач. Приятели, познати, всеки ни спираше и ни говореше. Беше сложен мач, само че успяхме. Показвахме положителни игри в шампионата и в Европа. Хубаво беше възприятието да играеш пред толкоз доста хора на стадион " Васил Левски ". Всеки ни желаеше триумф и всички ни стискаха палци, еуфорията беше огромна. Гордост беше да играеш пред претъпкан стадион. По-велика серия от победи над толкоз носители на КЕШ няма. Ние отстранихме в границите на 9 години три европейски първенеца. Аз съм научил доста от по-старите и по-опитните. Нямахме изключително доста време да беседваме със Стойчо Младенов след мача. Всичко се случваше доста бързо ", показа Пенев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР