Утре, 12 април, от 10:00 ч, в Административния съд на

...
Утре, 12 април, от 10:00 ч, в Административния съд на
Коментари Харесай

Съдът решава за отхвърления референдум за завода за отпадъци в София

Утре, 12 април, от 10:00 ч, в Административния съд на София-град ще се гледа делото за отхвърления референдум за завода за изгаряне на боклуци. Това се случва, откакто през предходната година опозицията в Столичния общински съвет се разгласи срещу построяването на завода поради екологичните последствия, които столичани ще понесат от работата му. По самодейност на " Политическа група 5 " беше пожелан референдум, на който жителите да изразят мнението си, само че СОС отхвърли концепцията с довода, че примерните въпроси за референдума опонират на законодателството, защото допитванията до жителите не могат да бъдат свързани с бюджета.

Вносителите на отчета за референдума, измежду които с изключение на представители на ПГ5 има и общински съветници от всички опозиционни групи, не се съгласиха с отхвърлянето на настояването им и входираха тъжба в съда.

" Борбата против инсталацията за изгаряне на боклуци продължава, не сме се отказали ", разяснява ръководителят на Политическа партия МИР и общински консултант от ПГ5 Симеон Славчев. " Надявам се и разгадавам съдът да се съобрази с големия публичен интерес по тематиката и най-много с опазването на околната среща и здравето на софиянци, а не със сегашната политическа обстановка, която за всички към този момент е ясно, че си отива ", съобщи общинският консултант. " Здравето на хората на София е над всичко, не можем да позволим в столицата да има апаратура за изгаряне. Настояваме хората да имат право на глас в тази обстановка, която е от витално значение ", сподели още общинският консултант.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР