Утре (10.09.2019 г.) европейската навигационна спътникова система Галилео“ ще достигне

...
Утре (10.09.2019 г.) европейската навигационна спътникова система Галилео“ ще достигне
Коментари Харесай

Навигационната система „Галилео“ достига 1 млрд. потребители на смартфони

Утре (10.09.2019 г.) европейската навигационна сателитна система „ Галилео “ ще доближи 1 милиарда консуматори на смарт телефони в международен мащаб. Това съответствува с 15-та годишнина на Европейската организация за световните навигационни сателитни системи (GSA) — главният сътрудник на Комисията при употребата на „ Галилео “, оповестяват от пресслужбата на Европейска комисия.
От декември 2016 година „ Галилео “ дава така наречен „ първични услуги “, които към този момент усъвършенстваха всекидневния живот на жителите и предприятията, като обезпечават точни сигнали за установяване на местоположението, навигация и премерване на времето.
Днес 95% от сдруженията, произвеждащи чипове за смарт телефони за сателитна навигация, основават чипове, които са съвместими с „ Галилео “. Данните за 1 милиарда консуматори се основават на броя на продадените в международен мащаб смарт телефони, употребяващи „ Галилео “.
Действителният брой на потребителите на „ Галилео “ е по-голям. В Европа всички нови модели коли, утвърдени за пазара, са оборудвани със системата eCall, която употребява „ Галилео “, с цел да оповестява местоположението на транспортното средство на службите за незабавно реагиране.
От тази година „ Галилео “ е интегрирана в цифровите тахографи на камионите (устройства за записване на скоростта и разстоянието), с цел да се подсигурява спазването на разпоредбите за времето за шофиране и с цел да се усъвършенства сигурността на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР