Утайката трябва да се съхранява в отворен съд. Трябва да

...
Утайката трябва да се съхранява в отворен съд. Трябва да
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да изхвърляте утайката от кафе

Утайката би трябвало да се съхранява в отворен съд. Трябва да изсъхне, само че не трябва да хваща плесен. След това можете да я употребявате. Разбира се, не е нужно да чакате, тъй като при доста способи тя може да се употребява незабавно след варенето на кафе.

Като тор

Тя е чудесна като тор за цветя в градината и вкъщи. Всичко, което би трябвало да извършите, е да разпръснете утайката към растението, откакто пиете кафе. Благодарение на нея цветята ще се хранят по-добре, ще порастват здрави и красиви. Можете също да смесите с вода и да поливате растенията.

Трябва да употребявате чаша наслойка от кафе с 20 литра вода. Ако засадите нови растения, можете да излеете наслойка на дъното на саксията и да я покриете с почва за разсад. Ако в градината се употребява компостер, тогава също би трябвало да хвърлите наслойка от кафе в не. Тя ще даде нараснало наличие на азот в компостера.

За плашене на котките

Понякога котките обичат да се ровят в градината на място, където порастват най-красивите цветя. Утайката от кафе ги плаши надалеч от това място и в това време опложда земята. Просто би трябвало да я разпръснете под растенията и по този начин котките, които не обичат миризмата на кафе, ще ги избегнат.

Пази от охлюви

Охлювите също са злополучие за доста градинари. Същият трик, който работи при котките, ще работи и при охлювите. Следователно, можете да отбраните растенията от охлюви, като употребявате наслойка от кафе.

Защита против бълхи

Кучето ви има проблеми с бълхите? Докато къпете домашния си любим във ваната, разтрийте го с наслойка от кафе. След това изплакнете добре. Кафето ще накара бълхите да бягат в суматоха.

Скраб

Утайката от кафе е отличен пилинг, който освен ще усъвършенства външния тип на кожата, само че и ще помогне за битката с целулита. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите наслойка от кафе с някакво масло и да добавите вещество с ексфолиращи свойства. Може да бъде да вземем за пример зехтин и елементарна сол.

Спешен сапун

Ако добавите малко масло към основата за кафе, можете дейно да премахнете мръсотията от ръцете си с тази примес. Това може да бъде потребно при къмпинг.

Кафена маска за лице

2 супени лъжици кафе, 2 супени лъжици натурално какао, 4 супени лъжици натурално кисело мляко и 1 супена лъжица мед - рецепта за отлична маска за суха кожа. Овлажнява и подхранва кожата. Използването й ще помогне в грижата за кожата. Можете също да употребявате тази маска върху други сектори от кожата. Например ръцете или лактите. Това ще овлажни кожата.

Красива коса

Собствениците на тъмна коса могат да употребяват наслойка от кафе, с цел да създадат косите си красиви и блестящи. Кафето има оцветяващи свойства, тъй че не е добре да го употребявате, в случай че цветът на косата е ярък.

Почистване на грил

Утайката от кафе е отлична като абразив за унищожаване на мазнини от разнообразни повърхности. Поради това е допустимо дейно разчистване на шишчета за барбекю с нея. Вземете парцал, нанесете малко влажна основа върху него и почистете повърхността.

Премахва миризмите

Утайката всмуква миризмите и ги замества с мирис на кафе. Къде да употребявам? Ако режете чесън или риба, можете да измиете ръцете си със смляно кафе, с цел да убиете миризмата. Можете също да смесите със сода за самун и да оставите на паница, с цел да освежите въздуха в стаята. Можете също да го поставите в хладилника, с цел да всмуква неприятните аромати, написа jenata.blitz.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР